Gastronomie internaţională la Dunărea de Jos - concurs de de creaţie culinară, urmat de o sesiune de degustare

Gastronomie internaţională la Dunărea de Jos - concurs de de creaţie culinară, urmat de o sesiune de degustare

FOTO Arhivă Adevărul

Evenimentul are loc pe 17 mai la Galaţi, fiind organizat de Universitatea Dunărea de Jos (prin Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor) şi Agenţia Universitară Francofonă, în cooperare cu trei licee din Galaţi.

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, prin Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în colaborare cu Agenţia Universitară Francofonă (SIA), organizează vineri, 17 mai, în Cantina 2 a untăţii de învăţământ, un eveniment special: concursul de creaţie culinară „La gastronomie internationale au Dunarea de Jos”.

Ajuns la a VI-a ediţie, concursul va debuta la ora 13,00 cu o scurtă prezentare a conceptului şi a participanţilor, după care se va desfăşura o sesiune de degustare a preparatelor realizate de participanţi. 

Este vorba despre studenţi în anul II şi III la specializările Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, masteranzi de anul I, dar şi de elevi de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Liceul Tehnologic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”.

Potrivit organizatorilor, vor fi peste 42 de feluri de mâncare şi dulciuri, unele extrem de complexe, adică la nivel de maestru bucătar. Studenţii vor încerca să impresioneze juriul cu: piept de raţă cu sos de cireşe, friptură de vită cu piure de mazăre, cannoli, sushi, file de porc cu sos de whisky, supă cremă de ceapă cu avocado, friptură de porc cu piure de pătrunjel şi sos de coacăze, ton fript cu piure multicolor, somon la grătar cu salată de avocado şi sparanghel sau somon în crustă de alune cu ierburi aromatice samd. 

Nici dulciurile nu-s de neglijat, căci concurenţii au pregătit atât prăjituri sănătoase, cât şi reţete inedite. Vor fi pe mese: waffles fără gluten, “Prăjitura copilăriei”, prăjituri cu mac, cu ciocolată şi alune, pannacotta cu zmeură, clătite cu cremă de vanilie şi sirop de coacăze, dar şi jeleu de fructe şi pudding de dovleac. 

Liceenii vor avea în concurs nouă echipe, care vor prezenta câteva preparate din bucătăria internaţională: supă mexicană, guacamole, enchiladas şi churros, miel gătit după o reţetă grecească, coq au vin, souflaki şi tzatziki, baclava, Napolitan pizza, Prăjitură Napoleon, Tart Tatin şi Banh Mi sandwich.

În aceeaşi zi şi în aceeaşi locaţie vor fi expuse şi produsele eco-inovative calificate la faza locală a concursului Ecotrophelia 2019, ce vor reprezenta universitatea gălăţeană la faza naţională.

Concursul va fi jurizat de o echipă de degustători ai SIA şi de un juriu format din reprezentanţi ai agenţilor economici care susţin proiectul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: