GALERIE FOTO/Protestul gardienilor din Penitenciarul Galaţi: „Băsescu la puşcărie!”

Circa 100 de gardieni care asigură paza şi ordinea în Penitenciarul Galaţi au întrerupt ieri lucrul, protestatând în curtea interioară a închisorii. Gardienii au cerut demisia Guvernului şi menţinerea salariilor la nivelul actual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Galerie foto aici:

GALERIE FOTO/Protestul angajaţilor închisorii împotriva reducerii salariilor

Gardienii din Penitenciarul Galaţi au intrat pentru prima dată în grevă de la înfiinţarea închisorii de maximă siguranţă la Galaţi.

Aproximativ 100 de lucrători ai penitenciarului au protestat zgomotos în curtea interioară a unităţii împotriva diminuării salariilor cu 25%.

Înarmaţi cu fluiere şi acompaniaţi de sirenele maşinilor folosite pentru transportul deţinuţilor, gardienii au creat un zgomot de nedescris preţ de câteva ore, scandând lozinci de genul „Băsescu la puşcărie!" şi „Jos mafia!".

„Prima de vacanţă a fost suspendată şi nu ni se mai decontează cheltuielile de transport. Conform unei directive europene, 12.000 de deţinuţi români îşi vor putea ispăşi pedepsele în închisori din ţară. Cum ne vom desfăşura activitatea în penitenciar cu 20% reduceri de personal şi cu o subfinanţare acută a sistemului? Nu instigăm la haos şi dezordine. Protestăm legal, vrem un sistem penitenciar organizat şi finanţat corespunzător", ne-a declarat Radu Hilohe, liderul sindicatului din Penitenciarul Galaţi.

Am discutat cu unul dintre angajaţii închisorii, care ne-a declarat că a participat la protest pentru că nu îşi mai poate întreţine familia dacă salariul îi va fi redus cu 25%.

„Este un protest al disperării. Nu mai putem continua aşa.Când ne-am angajat aici, am spus că facem ceva, dar nu se poate.Am auzit că domnul preşedinte nu va mai încasa un an salariul. M-am uitat pe declaraţia dumnealui de avere şi am văzut că are resurse să trăiască. Noi trăim din salarii", susţine Cătălin Codreanu.

Paza deţinuţilor nu a fost afectată

Salariul în Penitenciarul Galaţi variază în momentul de faţă între 1.600 şi 2.400 de lei. Protestul gardienilor din închisoare a început duminică noaptea la ora 24,00 şi s-a încheiat după o zi.

Pe parcursul grevei, paza deţinuţilor şi transportul acestora la instanţe şi controalele medicale nu a fost perturbată.

„Activităţile de pază şi supraveghere nu au fost întrerupte, personalul planificat în desfăşurarea acestor activităţi nefăcând parte în acţiunile de protest. Au fost luate toate măsurile pentru ca arestaţii preventiv să fie prezentaţi obligatoriu la termenele stabilite de instanţele de judecată", ne-a declarat Ionuţ Anghel, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările