Galaţiul are cel mai mare telescop din România destinat publicului. Instrumentul optic este destinat observaţiilor selenare şi planetare

Galaţiul are cel mai
mare telescop din România destinat publicului. Instrumentul optic este destinat
observaţiilor selenare şi planetare

Foto; CJ Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi a achiziţionat un telescop performant pentru Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii  “Răsvan Angheluţă”. Valoarea investiţiei este de 32.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Anul acesta se împlinesc 10 ani de când a fost deschis Observatorul Astronomic de la Galaţi. Am dotat muzeul cu un nou telescop, unul de ultimă generaţie, care poate fi folosit de către toţi pasionaţii de astronomie pentru a observa cu uşurinţă nebuloasele, constelaţiile şi chiar unele galaxii. Mai mult, noul instrument optic va putea fi folosit pentru cercetare, precum şi pentru activităţi educaţionale, cum ar fi pregătirea elevilor care participă la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cu noul instrument optic, observaţiile astronomice selenare şi planetare se vor putea face la o rezoluţie mult mai mare. Noul telescop va putea fi folosit din seara zilei de 11 septembrie, iar observaţiile astronomice se vor desfăşura în aer liber, pe terasa de la ultimul nivel al clădirii.  

De vineri, 4 septembrie, publicul poate vizita şi interiorul Muzeului de Ştiinţele Naturii. Vizitarea se face cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările