VIDEO Galaţiul a devenit din 24 martie, oficial, centru regional pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus

VIDEO Galaţiul a devenit din 24 martie, oficial, centru regional pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus

Noul aparat de testare adus la Galaţi FOTO CJ Galaţi

Un aparat de testare de ultimă generaţie a fost adus şi instalat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean. Deocamdată sunt disponibile 200 de kituri de testare, iar în zilele următoare mai ajung 1.500.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista noul coronavirus, ceea ce transformă unitatea medicală în centru regional de testare (singurul din partea de est a ţării, între Iaşi şi Bucureşti). 

Este vorba despre un sistem complex format dintr-un aparat PCR Real Time, centrifugă, seturi de pipete, agitator reactivi şi două hote, una cu flux laminar, sistem de ultraviolete pentru dezinfecţia aparaturii şi sistem de siguranţă, iar cea de-a doua cu sistem de ultraviolete pentru pregătirea reactivilor.Toată această aparatură poate fi folosită pentru detectarea unei game largi de virusuri. 

„Galaţiul este singurul centru din această regiune care va putea face teste pentru depistarea noului coronavirus. Pe baza configurărilor realizate de către medici, la Spitalul Clinc Judeţean Galaţi a fost instalat acelaşi model de echipament medical folosit de către medicii de la Institutul Naţional Matei Balş”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

„Primele analize pentru depistarea noului coronavirus vor fi realizate imediat după ce specialiştii vor finaliza probele de verificare ale întregii aparaturi medicale. Avem deja 200 de teste, iar în această săptămână vor ajunge la Galaţi alte 1500 de teste. Şi vom mai aduce kit-uri de testare, în acest moment fiind în discuţii cu diverşi furnizori”, a adăugat oficialul.

Echipamentele au fost instalate în laboratorul medical al spitalului şi sunt funcţionale. Finanţarea achiziţiei a fost făcută din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: