Galaţiul este pe cale să se aleagă cu un loc de distracţie de tip „aqua park”, aşa cum există în toate marile oraşe

Galaţiul este pe cale să se aleagă cu un
loc de distracţie de tip „aqua park”, aşa cum există în toate marile oraşe

Investiţia va fi realizată pe locul plajei "Dunărea". Foto: Adevărul

Primăria Galaţi a scos la licitaţie concesiunea pe 49 de ani a plajei „Dunărea”, iar în caietul de sarcini sunt prevăzute investiţii importante. Cel puţin doi dezvoltatori în domeniu şi-au exprimat intenţia de a investi aici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Galaţi a lansat cererea de oferte pentru concesionarea către un investitor privat, pentru 49 de ani, a plajei „Dunărea”, singura plajă publică din Galaţi. Vă reamintim că locaţia este închisă de doi ani, deoarece Administraţia Domeniului Public (ADP) nu a reuşit să obţină autorizaţia sanitară, din cauză că nu a investit niciun leu în modernizarea instalaţiilor aferente.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 august 2015, ora 11,00, iar caietul de sarcini indică faptul că se doreşte construirea unui adevărat parc de distracţii acvatic (aqua park) la malul Dunării. Deschiderea ofertelor în cadrul licitaţiei publice deschise se va face la ora 13,00, tot pe 3 august.

Punctajul este strâns legat de investiţiile care vor fi făcute, aşa că este aproape sigur că firma câştigătoare se va detaşa prin suma pe care o va aloca pentru modernizarea zonei şi pentru realizarea de noi posibilităţi de distracţie.

„Investitorul care va veni cu suma cea mai mare investită în timpul cel mai scurt va avea câştig de cauză, aceasta este esenţa proiectului. Vorbim de investiţii care pleacă de la sute de mii şi pot merge până la milioane de euro”, a confirmat primarul Marius Stan.

Investitori ar cam fi

Potrivit unor informaţii neoficiale, de proiectul de la Galaţi ar fi interesate două firme specializate în astfel de investiţii, care au mai încercat să promoveze un astfel de concept de divertisment şi în anii trecuţi, însă nu au găsit un teren adecvat la un preţ rezonabil.

Prima discuţie s-a purtat în 2007, terenul vizat fiind între plaja Dunărea şi zona comercială Selgros-Ocean, însă totul a picat din cauza unor litigii legate de terenuri, deşi CL îşi dăduse un acord de principiu în chestiune.

O a doua discuţie a fost legată de amenajarea unui aqua park  pe locul actualei uzine de apă nr. 1 (între plaja Dunărea şi terenurile de tenis ale ICMRS), însă şi aceasta  a picat, în 2011, deoarece existau nişte încurcături cu privire la terenul respectiv (de 4,6 hectare), care ar fi fost vizat de nişte  retrocedări, iar o eventuală desfiinţare a clădirilor de utilitate publică l-ar face retrocedabil.

Concluzia autorităţilor a fost ca uzina de apă (închisă deja din motive tehnice) să fie trecută în conservare în perspectiva unor investiţii viitoare în procesarea apei potabile a oraşului.

În fine, în 2013 Consiliul local şi-a dat din nou acordul pentru o posibil parteneriat public-privat în vederea modernizării plajei „Dunărea”, însă lucrurile au rămas înţepenite de motive care nu au fost făcute publice.

Optimism la Primărie

Conducerea Primăriei Galaţi este optimistă când vine vorba de redeschiderea plajei „Dunărea”.

„Cred că mai există şanse să putem prinde o bucăţică de vară, pentru că firma care câştigă va investi cât mai repede, pentru a putea să mai încaseze ceva şi în sezonul în curs", a declarat primarul Marius Stan.
 
Plaja „Dunărea” are o suprafaţă de 54.000 mp (aproape 5,5 hectare), iar construcţiile aferente au o suprafaţă desfăşurată de 6.500 mp.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: