Galaţi:Damien Beaussier îi răsfaţă pe gălăţeni cu specialităţi culinare franţuzeşti

Galaţi:Damien Beaussier îi răsfaţă pe gălăţeni cu specialităţi culinare franţuzeşti

Galaţi:Damien Beaussier îi răsfaţă pe gălăţeni cu specialităţi culinare franţuzeşti

După ce a gătit pentru actori premiaţi la Cannes, bucătarul s-a mutat la Galaţi. Damien Beaussier, originar din oraşul Amboise, prepară mâncăruri tradiţionale ghidându-se după secretele bucătăriei franceze „furate” de la mama sa. Alături, atât în bucătărie, cât şi în viaţă, îi este o italiancă din Palermo.


Damien Beaussier are 36 de ani şi este singurul bucătar care găteşte specialităţi culinare tradiţionale din Franţa pentru gurmanzii din Galaţi.

În ceea ce-l priveşte, gătitul nu este o simplă meserie sau o modalitate de a-şi umple timpul, chiar dacă bărbatul spune că petrece aproape doisprezece ore, în bucătărie.

În opinia sa, a face artă în bucătărie, înseamnă să prepari mâncăruri, nu numai gustoase, ci şi sănătoase.  Când găteşte, Damien se ghidează după secretele culinare „furate”de la mama sa, iar pentru a reda gustul exact al specialităţilor „de acasă”, bucătarul îşi aduce mirodeniile direct din Franţa.

Folosesc multe îngrediente pe care le primesc sau le aduc din Franţa. Au o altă savoare. Gustul lor se simte mai mult timp, este ca o cascadă de arome”, explică francezul .

Zilnic, îi stă alături în bucătărie partenera sa de viaţă şi de afacere, Serena, care, deşi este italiancă, din Palermo, găteşte specialităţi franţuzeşti. Şi asta într-un oraş românesc. 

Mai întâi a spălat vase

Cariera de bucătar a lui Damien  a început în urmă cu 19 ani, când, pentru a-şi câştiga existenţa,  s-a dus să spele vase într-un restaurant.

Cu timpul am primit mai multe responsabilităţi după care am început să gătesc”, spune bărbatul.

Drumul nu a fost deloc uşor, având în vedere concurenţa din domeniul culinar, însă Damien a reuşit să ajungă, în scurt timp, un bucătar destul de cunoscut.

Am gătit în ţări precum Anglia, Danemarca, Germania şi Franţa, în general, la restaurante şi hoteluri de la două până la cinci stele”, îşi aminteşte, cu mândrie, Damien.

Mai mult, bucătarul a avut prilejul să pregătească masa mai multor actori celebri premiaţi la Cannes.
Am gătit pentru Guilllaume Depardeu, Natacha Reizner, Elodie Bouchez sau regizorii precum Pierre Salvadori şi Erick Zonca”, declară Damien.

Îi plac sarmalele, însă găteşte „Flamiche”

Damien  Beaussier a venit în prima sa vizită în România, în urmă cu 20 de ani. A fost încântat de oamenii şi de mâncarea de aici. Spune că îi plac mult sarmalele, dar că încă nu a învăţat să le prepare.

În schimb, bucătarul a reuşit să satisfacă gusturile gurmanzilor gălăţeni cu porţiile de „Flamiche”(tartă cu praz),Quiche Lorraine (foetaj crocant), Croque Monsieur sau Croque Madame pe care le are zilnic în singurul restaurant franţuzesc din Galaţi, deschis anul acesta pe strada Nicolae Bălcescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: