Galaţi: Probleme cu asigurarea banilor pentru şantierele ISPA. Lucrările vor fi finalizate în 2011

Gălăţenii vor mai avea de aşteptat până când oraşul va beneficia de reţele de canalizare şi staţii moderne de pompare a apelor uzate. Conform graficelor, lucrările la staţia de epurare sunt realizate în proporţie de 74%, la staţia de pompare - 44%, iar la reţeaua de apă şi canalizare sunt realizate în proporţie de 94%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai mari întârzieri sunt la staţia de pompare şi epurare a apelor uzate, dar sunt promisiuni de recuperare.

CITIŢI ŞI:

Lucrările ISPA au fost mult întârziate. Staţia de epurare a oraşului este în pericol

DEZVĂLUIRI:Pârjol otoman marca „Yapi”. Firma turcă a dat faliment. Lucrările la staţia de epurare a Galaţiului sunt în pericol

Galaţi: „Gropzilla” de pe Faleza Dunării a înghiţit peste 1,2 milioane de lei

“În ritmul actual de lucru şi cu întârzierile pe care le înregistrează firmele executante, apreciem că lucrările derulate prin Proiectul ISPA pe reţelele de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare din Galaţi vor fi gata în trimestrul II al anului 2011”, a declarat şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, ing. Cristian Borcea.

De astăzi, şantierele ISPA readuc haosul pe străzile Galaţiului

Galaţi: ISPA şi ploaia surpă străzile din oraş

Probleme financiare

Cele mai grave probleme le au în continuare turcii de la Sistem Yapi. Progresul lent în desfăşurarea lucrărilor se datorează greutăţilor în ceea ce priveşte asigurarea finanţării din partea Sistem Yapi pentru efectuarea plăţilor restante către furnizorii de materiale. Este vorba de 350.000 de euro!

 „Sunt semne că acest contractor îşi va reveni. Au făcut eforturi să nu abandoneze lucrările”, ne-a declarat Cristian Borcea, şeful implementare ISPA Galaţi.


Soluţie de "avarie"

În vederea continuării lucrărilor în Galaţi, Sistem Yapi a încheiat un acord de principiu cu consorţiul partener din Brăila care să-i permită utilizarea garanţiei de bună execuţie pentru Brăila pentru a obţine sprijin financiar pentru proiectul din Galaţi.  

„Sistem Yapi sunt cei mai în urmă, deşi au început primii. Lucrările continuă, chiar dacă ritmul nu ne mulţumeşte. Am întâmpinat probleme şi din partea Primăriei, din cauză că nu ne-a eliberat terenul de la gura de vărsare în Siret. În zona respectivă sunt nişte construcţii, cele mai multe realizate ilegal”, ne-a spus Cristian Borcea.

Lucrările la reţeaua de apă şi canalizare sunt realizate în proporţie de 94%, dar greul de abia urmează. Conform lui Cristian Borcea, şeful implementare ISPA, lucrările din zona centrală a oraşului sunt cele mai dificile.

„S-au găsit foarte multe hrube, galerii şi reţele utilitare care nu erau trecute în avize. Progresul fizic este de 94%, iar cel financiar de 77,3%. Lucrările rămase sunt cele mai scumpe şi mai grele”.

Probleme: Primăria nu a permis să se lucreze simultan pe străzile Nicolae Bălcescu, Traian, Al.Ion Cuza (Gării-Universităţii), Basarabiei (Traian-Domnească), Cristofor şi Colomb. Atenţie, şoferi:  timp de trei luni circulaţia pe tronsonul Lahovary-Brigadierilor va fi blocată!

Municipalitatea vrea să continuie lucrările ISPA în cartierele Fileşti şi Barboşi


Unde se lucrează

Pentru înlocuirea conductelor de apă în prezent se lucrează în cartierele Centru, Ţiglina 1, Ţiglina II, Micro 16, 17, 40. Pentru înlocuirea reţelelor de canalizare se lucrează pe străzile: Nicolae Bălcescu, Ion L. Caragiale ( Democraţiei- Columb), Traian ( Rizer-Basarabiei), Arieşului, Aleea Şcolii, Mihai Bravu, Fraternităţii, Instrucţiei, Gării, Stelei, Romană, Serei.

Galaţi: Şantierele ISPA răscolesc oraşul. Află aici ce străzi trebuie evitate

Contractorul a prezentat un grafic care arată că, în ritmul de lucru de până acum, este nevoie de o prelungire a termenelor cu nouă luni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările