Galaţi: Poftiţi la Zoo, la Gârboavele

Galaţi: Poftiţi la Zoo, la Gârboavele

Galaţi: Poftiţi la Zoo, la Gârboavele

Intrarea costă  4,5 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii. Cei sub cinci ani nu plătesc taxă de intrare.Dacă săptămâna trecută vă invitam să scăpaţi de caniculă în oaza de verdeaţă de la Grădina Botanică, pentru acest sfârşit de săptămână vă propunem o evadare din oraş, la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele.

Situată la 14 km de municipiul Galaţi, aceasta este întotdeauna un refugiu excelent pentru “reîncărcarea bateriilor” şi un irezistibil punct de atracţie pentru copii.  Programul de funcţionare  este de miercuri şi până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

La Grădina Zoologică puteţi admira în jur de 30 specii de mamifere, păsări şi reptile .Tematica acesteia a fost elaborată în 1997, împreună cu specialiştii de la “European Association of  Zoos and Aquaria” şi are drept obiective conservarea speciilor rare de animale, precum şi educaţia pentru conservare.

“În cadrul Grãdinii Zoologice pot fi văzute : maimuţa Rhesus, lei, tigri siberieni, ursi, lupi, vulpe, cerbi lopătari, cerbi carpatini, porci mistreţi, fazani, bufniţă, păsări domestice,broaşte ţestoase, ponei sau iepuri”, ne-a declarat documentaristul Florin Matei, de la Complexul Muzeal de Ştinţele Naturii Galaţi. Mai trebuie spus şi faptul că vizita la Gradina Zoo costă  4,5 lei pentru adulţi şi1,5 lei pentru copii. Cei sub cinci ani nu plătesc taxă de intrare.

Grădina Zoo şi schimbarea la faţă!

Necesitatea aducerii la standarde europene i-a făcut pe cei de la Consiliul Judeţului Galaţi, administratorii grădinii, să apeleze la fonduri europene. Astfel că, în curând  vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Zoo.