Galaţi: Niciun vinovat în cazul copilului mutilat de explozia unui blender aflat în garanţie

Produsul care a explodat din senin este în continuare pe piaţă, iar autorităţile întârzie să ia măsuri. Starea copilului s-a agravat.

CITEŞTE ŞI :

Un copil a fost mutilat după ce un blender i-a explodat în faţă

Sănătatea bolnavă: Spitalele gălăţene, torţe cu cruce roşie

Maternitatea gălăţeană, la un pas de colaps. "Nu mai putem acoperi gărzile, situaţia este periculoasă!", spun medicii

Părinţii lui Alessandro Vlad Trandafir, copilul de un an şi patru luni care a suferit arsuri grave în urma exploziei unui blender aflat în garanţie, se luptă pentru a li se face dreptate şi pentru a-i reda micuţului copilăria distrusă de cumplitul accident.

Toate reclamaţiile şi sesizările făcute de părinţii băiatului către autorităţile împuternicite să ia măsuri nu au avut niciun rezultat până în momentul de faţă.

Dacă în urmă cu o lună reprezentanţii Protecţiei Consumatorului spuneau că nu s-au sesizat la prima reclamaţie pe motiv că a fost făcută după terminarea programului, nici cea de-a doua nu a avut vreun efect.

„Nu s-a mai întâmplat nimic în acest caz. Nimeni nu reacţionează în niciun fel. Am trimis toate actele la OPC, dar nu am primit niciun răspuns din partea lor. Am depus reclamaţie şi la poliţie, dar nimic. Am fost chemat în urmă cu câteva zile să dau o declaraţie. Atât", spune revoltat Mihai Trandafir, tatăl copilului.

Între timp, starea de sănătate a copilului s-a agravat, arsurile fiind mai grave decât păreau la prima vedere. După un drum făcut la un spital din Republica Moldova, părinţii au fost nevoiţi să plece cu Vlăduţ la Luxemburg pentru mai multe intervenţii chirurgicale.

„Am fost cu el în Moldova, iar acum băiatul se află la Luxemburg. Am plecat acolo în speranţa că medicii de acolo reuşesc să-i redea chipul de dinainte de accident", mai spune Mihai Trandafir, tatăl băiatului, care a suferit şi el arsuri pe faţă în acel moment.

Produsul este încă pe piaţă

Părinţii copilului ars au acţionat în instanţă firma producătoare, iar principal lor revendicare este scoaterea de piaţă a produsului şi recuperarea cheltuielilor făcute până acum cu spitalizările.

„OPC-ul nu a făcut nimic. Produsul se află încă pe piaţă. Am dat în judecată firma producătoare pentru a fi retras din comerţ. Suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Aşteptăm următorul termen să vedem ce se mai întâmplă", adaugă Mihai Trandafir.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările