Galaţi: Maramureşenii ajută sinistraţii din Şendreni

O asociaţie neguvernamentală din Maramureş a strâns ajuoare constând în alimente şi haine şi le-a adus unor familii din comuna Şendreni, greu încercate la inundaţiile din luna iunie

Ştiri pe aceeaşi temă

Inundaţiile din luna iunie au avut un impact foarte mare asupra cetăţenilor din Galaţi, dar mai ales asupra celor din comunele de pe cursul Siretului. Nimeni nu s-a fi gândit că lucrurile vor lua o întorsătura atât de drastică, încât zeci de case să rămână fără acoperiş.

La ceva timp după ce lucrurile au revenit oarecum la normal, voluntari ai EMA (Emergency Medical Assistance), o asociaţie non-guvernamentală din Maramureş, şi-a propus să îi ajute pe sătenii din comuna Şendreni şi să le aducă zâmbetul pe buze, după ce mult timp pe chipul lor nu au fost decât lacrimi şi tristeţe.

"Am ajutat 10 familii, însă ce ne-a adus un gust amar a fost o familie monoparentala cu cinci copii. Localnicii ne-au spus că au fost norocoşi că apa nu a ajuns să le ia casele, dar au trăit cu sufletul la gură zile întregi, sperând şi rugându-se ca nu cumva să se întâmple ceva rău. Digul, care se afla în spatele caselor lor, era supravegheat zi şi noapte chiar de ei, împreună cu copiii. Într-adevăr, apa ar fi putut ajunge să distrugă totul, dar din fericire, digul a fost dărâmat în timpul zilei şi astfel au avut timp să îl repare", spune Andreea Alexa, preşedintele EMA.

Totul s-a realizat prin bunăvoinţa voluntarilor din EMA care au contribuit şi cu alimente , dar au ajutat şi la transportarea lor spre comuna gălăţeană Şendreni.

citeste totul despre: