Galaţi: Gata cu comedia!

Galaţi: Gata cu comedia!

Galaţi: Gata cu comedia!

Înainte de ultima piesă din festival, organizatorii au acordat premiul pentru cea mai bună actriță, pentru cel mai bun actor, dar și pentru cea mai bună piesă. Câștigătorii acestora sunt Diana Lupescu, Horațiu Mălăele și “Afacerea Protar”, jucată de Teatrul Fani Tardini din Galați


Dacă a XXI-a ediție a Festivalului de comedie a debutat în faţa unui număr mic de spectatori,  ultimul gong de aseară a răsunat în fața unei săli aproape pline.

Dovadă că gălățenii nu au devenit indiferenţi faţă de actul cultural. Chiar dacă organizatorii s-au temut că programarea unui singur spectacol – Lecția, lui Eugen Ionescu – de patru ori, dar jucat de fiecare dată de altă trupă, ar putea să nu-i atragă pe spectatori, iată că după cele patru reprezentații marca Eugen Ionescu, bilanțul a fost dacă nu bun, cel puțin mulțumitor.

Horațiu Mălăele, actorul Festivalului

Deși puține și mai degrabă simbolice, premiile au fost împărțite cu drag câștigătorilor. Este vorba despre câteva pachete cu cărți, venite de la Uniunea Scriitorilor, filiala Galați și câte un tablou semnat de pictorul gălățean Gheorghe Andreescu.

Și pentru că am vorbit de premii, juriul a ales în acest an trei câștigători. Premiul pentru cea mai bună actriță a revenit Dianei Lupescu pentru rolul sirenei din „Victoria și sirena”, iar câștigătorul secțiunii “cel mai bun actor” a fost – așa cum era de așteptat - Horațiu Mălăele, pentru rolul din “Lecția”.

La capitolul cea mai bună piesă, juriul a fost puțin subiectiv nominalizând pentru acest premiu “Afacerea Protar”, jucată de Teatrul Fani Tardini din Galați, gazda festivalului. Decernat pentru a doua oară, premiul “Sandu Pârvu” a plecat la Viena, la Alexandra Benold, de la Teatrul Pygmalion.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: