Galaţi: Enigmă în cazul poliţiştilor contrabandişti

Galaţi: Enigmă în cazul poliţiştilor contrabandişti

Cei doi poliţişti (foto) sunt duşi la arestare Foto Bogdan Dimofte

La aproape cinci luni de la arestarea spectaculoasă a doi poliţişti de la Secţia 4 de Poliţie, Parchetul nu a decis încă dacă îi va trimite în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 1 decembrie 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Ioan Matei (38 de ani) şi Viorel Midrea (31 de ani), poliţişti la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, sub acuzaţia de tâlhărie în formă agravată şi violare de domiciliu.

Instanţa de judecată a hotărât ulterior ca oamenii legii să îşi petreacă următoarele 29 de zile după gratii.

Poliţiştii sunt acuzaţi că, pe 28 noiembrie 2010, au intrat cu forţa în casa unui contrabandist de ţigări din Galaţi, Vasile Sandu (46 de ani), de la care au plecat cu 40 de cartoane de ţigări şi aproximativ 600 de lei sub ameninţarea unui pistol şi a unui spray lacrimogen.

Contrabandistul nu s-a pierdut cu firea şi a pornit în urmărirea poliţiştilor însoţit de mai mulţi prieteni.

„Am discutat cu cei doi şi le-am cerut să-mi dea banii pe care i-au furat din casă şi suma care reprezintă contravaloarea ţigărilor. M-au implorat să nu merg la Poliţie pentru că-şi pierd locurile de muncă. Au început să plângă ca nişte copii”, a declarat Vasile Sandu.

La aproape cinci luni de la comiterea faptei, procurorii nu s-au decis încă dacă poliţiştii trebuie să răspundă penal pentru ce au făcut.

„Dosarul este în cercetare la procuror”, ne-a declarat Violeta Păun, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Se cuvine amintit că oamenii legii şi-au anunţat colegii că sunt victimele unui şantaj, dar cu ocazia unui flagrant organizat de poliţiştii de la Crimă Organizată s-a constatat că lucrurile nu stăteau deloc aşa.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările