Galaţi: Elenei Secan îi place să se uite la stele

Galaţi: Elenei Secan îi place să se uite la stele

Galaţi: Elenei Secan îi place să se uite la stele

Şi Elena Secan face parte din clasa de performanţă de Şcoala 2 din Galaţi. Nu a aflat direct de la profesorii ei despre această clasă, ci de la mama unei colege. “Am ales să vin la Galaţi


Şi Elena Secan face parte din clasa de performanţă de Şcoala 2 din Galaţi. Nu a aflat direct de la profesorii ei despre această clasă, ci de la mama unei colege. “Am ales să vin la Galaţi gândindu-mă că-mi voi face mulţi prieteni şi că voi afla multe lucruri”, spune Alina.

Chiar dacă refuză ideea că ar fi “cu capul în nori”, Alina este atrasă de studiul stelelor şi vrea să devină astronom. “Mă simt atrasă de stele încă de mică. Îmi place să aflu mai multe lucruri despre alte planete, dar şi despre planeta noastră”, povesteşte fetiţa. În plus, îi mai plac desenul şi sportul, în special gimnastica artistică. “Mama nu a avut suficienţi bani pentru a mă trimite să fac gimnastică de performanţă. De aceea, am renunţat să mai visez la cariera de gimnastă”, mai spune Alina.

S-a obişnuit cu mâncarea de la cantină

Nu-i place să se certe cu prietenii, iar atunci când aceştia o tachinează, încercând să o provoace, îi ignoră. Nu prea s-a obişnuit cu viaţa de căminist, dar sunt şi lucruri care au început să-i placă.“ De exemplu. îmi place că suntem multe fete în cameră. Şi acasă eram mulţi şi nu prea aveam spaţiu, dar aici stau doar cu persoane de vârsta mea”, spune Alina, care a ţinut să adauge că s-a obişnuit cu mâncarea din cămin. A constatat chiar că este la fel de bună ca bucatele mamei.

“Mănânc cu plăcere mâncarea de la cantină. Nu am un fel preferat, îmi plac toate. Sunt deosebit de încântată când ne dă fructe, îmi plac la nebunie. În special bananele”, povesteşte fata. Pe de altă parte,  Alina mărturiseşte că îi este foarte dor de părinţii ei şi de toţi cei dragi de acasă, de la Folteşti, unde poate ajunge cam o dată pe lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: