Galaţi: Dascălii merg în instanţă, pentru prima de vacanţă!

Cadrele didactice s-au înscris pe liste pentru a da în judecată administraţiile locale şi conducerile şcolilor care n-au mai plătit primele de vacanţă

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate şcolile din judeţul Galaţi vor fi chemate în instanţă de către Sindicatul Învăţământului Preuniversitar deoarece nu au achitat angajaţilor primele de vacanţă aferente anilor 2008 şi 2009.

Aceste suplimente salariale sunt prevăzute de Ordonanţa 146/2007, care la articolul 2 stabileşte şi categoriile de personal căruia îi sunt aplicabile: funcţionarii publici, precum şi alte categorii de personal care beneficiază de prima de odihnă în baza legilor speciale.

În învăţământ, legea specială este chiar Statutul personalului didactic - Legea 128/1997 - conform căruia acesta beneficiază de premii şi de alte drepturi băneşti prevăzute de Contractul colectiv de muncă.

"Contractul colectiv de muncă de la Galaţi prevede la articolul 35 că personalul din învăţământ beneficiază de o primă de concediu, în cuantum egal cu un salariu de bază. Aceasta se acordă odată cu îndemnizaţia de concediu. Or, la noi, doar şcolile din vreo opt localităţi din zona Tecuciului au dat aceste prime. În rest, nimic!", spune supărat liderul Sindicatului, Valeriu Diculescu.

Acesta mai spune că va cere instanţei de judecată şi actualizarea cu indicele de inflaţie a acestor sume, pe care dascălii nu le-au primit niciodată.
Sindicatul va chema în instanţă şi consiliile locale care nu au prevăzut în bugetele lor fonduri pentru asigurarea acestor prime de vacanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările