Galati: Centrul Galaţiului pute ca o hazna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De două zile în oraş nu se poate  respira din cauza emanaţiilor produse de conductele din zonă Mirosul greu de suportat care se degajă, cel mai probabil, din conductele de apă menajeră crează de două zile neplăceri gălăţenilor. Oamenii se plâng că nu mai suportă putoarea sufocantă care provine de la reţeaua de canalizare.   

„În aer se simte ceva infect de câteva zile. Nu ştim ce se întâmplă, dar să se rezolve cumva! Pur şi simplu ne sufocăm, ni se face rău de la stomac”, spune supărată gălăţeanca Miron Elena.

„Am avut treabă pe la Potcoava de Aur şi era să vărs din cauza mirosului. Cred că vine de la gropile făcute de muncitorii care sapă prin oraş în jurul conductelor. Chiar nu se poate face nimic?”
, se întreabă şi Violeta Diaconu.

„Primarul nostru e degeaba. După mulţi ani în care a făcut doar promisiuni, s-a apucat şi el de o treabă, dar nu e în stare să o facă cum trebuie”
, consideră un alt gălăţean, Gheorghe Cujba.

În urma sesizărilor primite de la persoanele care locuiesc în zona centrală a oraşului, l-am contactat telefonic şi pe  directorul tehnic al SC Apă Canal SA, ing. Niţă Podaru. Acesta ne-a explicat că duhoarea provine de la conductele la care se lucrează în cadrul proiectului ISPA.

„ Se trage tare pe ultima sută de metri, trebuie făcut ce nu s-a făcut până acum.  De aceea, sunt deschise foarte multe colectoare. De la ele provine mirosul insuportabil”, susţine Podaru.

Pe de altă parte, directorul coordonator al Gărzii Regionale de Mediu Galaţi, Ion Drugan, îl contrazice pe directorul tehnic al SC Apă Canal şi afirmă că mirosul neplăcut nu provine nicidecum de la conductele din cadrul programului ISPA (reabilitarea reţelelor de apă şi a sistemului de canalizare), ci de la asociaţiile de locatari care au subsolurile blocurilor pline cu moloz si reziduuri menajere.

 „S-au făcut verificări şi s-a constatat că nu de la conductele la care se lucrează pe ISPA provin emanaţiile, ci de la asociaţiile de locatari care nu-şi repară subsolurile blocurilor. Apele menajere nu mai sunt evacuate şi se scurg direct în conducta tehnică. De aici provine mirosul neplăcut. Probabil că singura soluţie este să băgăm multă apă şi să curăţăm mizeria din aceste canale”,
consideră Ion Drugan.

Comisarul Gărzii de Mediu a mai adăugat că este vorba de o poluare a apelor. În consecinţă, potrivit legii, asociaţiile de locatari care nu îşi curăţă subsolul ar putea fi amendate cu câteva sute de milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite