Galaţi: Apă cu pipeta pentru sute de mii de gălăţeni

Galaţi: Apă cu pipeta pentru sute de mii de gălăţeni

Galaţi: Apă cu pipeta pentru sute de mii de gălăţeni

Sistarea furnizării apei reci incomodează mai mult de jumătate din populaţia oraşului.  Şcolile, liceele, spitalele şi căminele de bătrâni funcţionează cu asigurarea unui minimum de apă, din rezerve, pentru băut şi veceuri. Spălatul pe mâini este în acest moment un adevărat lux. 

De la Inspectoratul Şcolar Judeţean, am aflat că s-a luat decizia ca la toate instituţiile de învăţământ, programul să fie redus până la ora 14.00. Potrivit ISJ Galaţi, 14 licee, 26 şcoli şi 30 de grădiniţe nu au avut astăzi apă şi a trebuit să-şi asigure rezerve din timp.

De pildă, directorul adjunct al Colegiului Mihail Kogălniceanu ne-a declarat că pentru grupurile sanitare s-au făcut rezerve de apă în butoaie de plastic, iar elevii au fost înştiinţaţi să-şi aducă de acasă sticluţa cu apă.  Şi la şcoala nr. 7 din Ţiglina 1, la ora 9.00, programul se desfăşura în condiţii normale.

„Toate  clasele şi-au făcut rezerve de apă, în plus avem şi un bidon de 140 litri de apă. La chioşcul de alimente am rugat să se suplimenteze porţia de apă. Avem şi câteva clase care sunt dotate cu aparate de apă
”, ne-a spus directorul şcolii, Nica Monalisa.

Şi căminele de bătrâni au  rezerve


Directorul Căminului de Bătrâni Sfântul Spiridon , Adrian Subaşu, ne-a facut cunoscut faptul că: “Rezervele de apă s-au făcut de ieri după-amiază. Avem căzi în fiecare cameră". Conform directorului tehnic al SC Apă Canal, Niţă Podaru, spitalele gălăţene au solicitat dispeceratului societăţii cisterne cu apă. 

Activitate normală la Centrul de Transfuzie

„Oprirea apei nu ne afectează deoarece ne-am făcut rezerve de apă, avem şi un aparat de purificare a apei. Până la această oră (10.30n.n.) s-au făcut aproximativ  30 de recoltări. Noi avem permanent un stoc de apă”
, a declarat directorul instituţiei, Tamara Bărsan.

Avertisment pentru consumatori


Potrivit conducerii SC Apă Canal SA, după repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă rece potabilă, există posibilitatea ca aspectul apei să fie opalescent însă din punct de vedere bacteriologic şi calitativ, aceasta se va încadra în standardele de potabilitate impuse de legislaţia în vigoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: