Galaţi: Primăria te casătoreşte, primăria te divorţează. 21 de cereri de divorţ în ultima lună

Cuplurile care vor să îşi spună cât mai repede „adio”, definitiv, nu mai trebuie să apeleze la ajutorul unui avocat şi să aştepte câteva luni bune pentru ca instanţa să le „dezlege” căsătoria. De anul acesta, cuplurile pot face acest lucru dacă apelează la un ofiţer al Stării Civile.

Pe cale administrativă au fost înregistrate până acum la Serviciul Stării Civile 21 cereri, din care două au fost retrase deoarece familiile respective s-au răzgândit în termenul de 30 de zile pe care îl au la dispoziţie, conform legii.

Potrivit legii 202/2010, condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori în întreţinere şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Soţii care doresc desfacerea căsătoriei vor trebui să prezinte următoarele documente atunci când se prezintă la Serviciul de Stare Civilă sau în faţa unui notar public: certificatele de naştere, documentele de identitate, certificatul de căsătorie (original şi copie), declaraţie notarială cu ultima locuinţa comună. 

Certificatul de divorţ va fi înmânat soţilor dacă, după 30 de zile de la depunerea documentelor necesare şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, ei işi menţin decizia şi completează o declaraţie prin care stăruie în obţinerea Divorţului Administrativ, în maxim 15 zile.

Taxa de 300 lei se achită în numerar, anterior emiterii certificatului de divorţ, la casieria instituţiei. Solicitările de divorţ administrativ se depun la Starea Civilă (parterul blocului A4 din Traian)  doar în cursul zilei de joi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: