Gălăţenii pot obţine autorizaţia de execuţie pentru lucrări de branşamente şi racorduri în format electronic

Gălăţenii pot obţine autorizaţia
de execuţie pentru lucrări de branşamente şi racorduri în format electronic

Foto: arhivă Adevărul

Primăria municipiului Galaţi informează că pe platforma https://cu.primariagalati.ro/Urbanism/# a fost dezvoltată o extensie prin care se poate obţine în format electronic autorizaţia de execuţie pentru lucrări de branşamente şi racorduri.

Procesul de obţinere a autorizaţiei de execuţie pentru lucrări de branşamente şi racorduri se va realiza fără nici un fel de interacţiune cu ghişeul primăriei. Practic, solicitantul completează electronic formularul Cerere pentru emiterea Autorizaţiei de execuţie şi ataşează documentele aferente. În urma analizării conformităţii documentelor, se eliberează Autorizaţia de execuţie, semnată electronic.

Aceasta este valabilă pe o perioadă de 3 luni, termen în care este obligatoriu să se execute lucrarea. Autorizaţia se va remite solicitantului în format electronic, prin intermediul aplicaţiei.

Lucrarea se poate executa numai după completarea formularului Anunţului de începere a lucrărilor, depus tot prin intermediul aplicaţiei, cu 5 zile înainte de data la care se intenţionează desfăşurarea lucrărilor.

La finalizarea lucrărilor se solicită recepţia, prin completarea formularului Cerere de recepţie a lucrărilor, formular ce este disponibil pe aplicaţie. În urma efectuării recepţiei de către reprezentantul serviciului de specialitate se eliberează procesul verbal de recepţie, ce se remite solicitantului, de asemenea în formă electronică, prin intermediul aplicaţiei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Lucrările care n-au nevoie de autorizaţie de construire. Ce structuri pot fi ridicate direct pe sol fără a cere acordul primăriei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările