Gălăţenii fascinaţi de viaţa marină, invitaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii pentru a admira stelele de mare

Gălăţenii fascinaţi de viaţa marină, invitaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii pentru a admira stelele de mare

Asterias rubens FOTO marlin.ac.uk

În mai, stelele de mare vor constitui exponatul lunii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Cel mai cunoscut reprezentant al acestui gen este specia Asterias rubens, denumită stea de mare comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Steaua de mare se află în fruntea clasamentului celor mai lente vieţuitoare pentru că se deplasează cu 7 m/h, altfel spus cu 0,007 km/h. Ajunge la maturitate după un an de zile şi poate trăi între 5 şi 10 ani. Habitatul ei este cel marin, la adâncimi de până la 200 m. Mărimea maximă a unei stele de mare comune este de 50 cm.

Exponatul lunii mai va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 29 mai 2016.

Începând cu data de 1 mai 2016, s-a modificat programul de vizitare, astfel încât, intervalul orar în care pot fi vizitate secţiile instituţiei este 10:00 - 18:00 (miercuri, joi, vineri) şi 10:00 - 20:00 (sâmbătă şi duminică).

Accesul în incinta complexului muzeal este permis cu maxim 30 de minute înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre „Punctul de trecere bac" şi cu 60 de minute înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre „Orăşelul copiilor”.

Tariful unui bilet pentru adulţi este de 6 lei, iar pentru copiii peste 5 ani, elevii şi studenţii vor plăti o taxă de 1,5 lei. Copiii sub 5 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de gratuitate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: