Gălăţeanca Gina Bradea, ambasadorul bucătăriei româneşti în Italia, îşi lansează, la Galaţi, cartea de bucate

Gălăţeanca Gina Bradea, ambasadorul bucătăriei româneşti în Italia, îşi lansează, la Galaţi, cartea de bucate

Gina Bradea. FOTO Arhiva personală

Gina Bradea realizează unul dintre cele citite bloguri culinare în limba română, care este citit de zeci de mii de români care trăiesc în ţară sau oriunde în toată lumea. Lansarea are loc la sediul cotidianului „Viaţa liberă”, de la ora 16,00.

Vineri, 1 aprilie, de la ora 16,00, cunoscuta bloggeriţă culinară Gina Bradea îşi lansează oficial cartea de bucate „Poftă bună!”. După cum ne-a mărturisit, momentul este unul cu totul special pentru autoare, care este şi rămâne gălăţeancă, chiar dacă trăieşte de mai mulţi ani în Italia.

„Sunt fericită că am ocazia să-mi prezint cartea gălăţenilor mei, cărora le duc dorul mereu Este un vis împlinit şi sper că publicul va aprecia volumul”, ne-a spus Gina Bradea.

Lansarea va avea loc la sediul cotidianului „Viaţa liberă”, iar accesul publicului este liber.

Respect pentru bucatele bunicii

Gina Bradea ne-a mărturisit că a scris cartea pentru a ţine vii reţele tradiţionale, după ce a observat că, în ultimii ani, tot felul de bucătari de renume – de altfel foarte pricepuţi în arta culinară– au început să stâlcească vechile reţete româneşti. Ea crede că stilul acesta de a adăuga ingrediente care nu existau în cămările bunicilor distruge de fapt reţeta.

„Nu spun că e rău să faci mămăligă cu lapte de cocos sau sarmale cu carne de crocobaur, dar asta nu mai înseamnă că faci o mâncare tradiţională.  Eu prefer să gătesc simplu, româneşte, dar în acelaşi timp cât mai curat, natural, fără amestecuri tip Vegeta, fără creme la plic, fără mulţi aditivi. Iubesc aluaturile coapte în cuptorul cu lemne, salamurile pregătite acasă, mâncarea gătită în casă".
Gina Bradea
blogger culinar

Gălăţeanca ne-a mai spus că este foarte mândră de un proiect pe care l-a demarat acum doi ani -  Tradiţie şi gastronomie românească (http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ -  în care a atras 15 bloggeri culinari români şi câţiva sponsori.

„În fiecare lună scriem despre reţete şi tradiţii specifice lunii respective şi promovăm în toată lumea firme româneşti, produse româneşti. Mai aşteptam firme româneşti, să colaborăm”, spune Gina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: