Gălăţean amendat şi plasat în carantină după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu. Amenzile au depăşit 487.000 de lei în ultimele 24 de ore

Gălăţean amendat şi plasat în carantină după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu. Amenzile au depăşit 487.000 de lei în ultimele 24 de ore

Foto: arhivă Adevărul

Toate efectivele din sistemul de siguranţă şi ordine publică din judeţul Galaţi acţionează, în continuare, în sistem integrat pentru creşterea gradului de siguranţă publică pentru cetăţeni, dar şi pentru a preveni şi limita răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus-Covid 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţie de frontieră, poliţişti locali, dar şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au verificat 1.270 de persoane aflate în izolare la domiciliu. A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura izolării şi a fost sancţionată cu o amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiind condusă într-un centru de carantină.

De asemenea, fost controlate 151 de societăţi comerciale. Sancţiuni contravenţionale aplicate: 557, în valoare de 487.040 de lei, dintre care 552, în valoare de 474.040 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei.

Conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul Galaţi 155 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar 4.615 de persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, 40 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu şi alte 4 persoane au ieşit din carantină.

”Reamintim cetăţenilor importanţa respectării ordonanţelor militare, normelor de igienă şi de distanţare socială”, precizează reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: