Furt de date bancare prin intermediul unor mesaje capcană transmise de hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii se folosesc de site-uri false pentru a fura date bancare
Hackerii se folosesc de site-uri false pentru a fura date bancare

Dacă primiţi mesaje electronice din partea băncilor al căror client sunteţi, nu vă grăbiţi să le daţi pe tavă date confidenţiale legate de contul dumneavoastră, altfel riscaţi să vă treziţi fără niciun ban.

Cu siguranţă vi s-a întâmplat să primiţi pe mail diverse mesaje, care vă îndemnau să le daţi datele de autentificare pentru contul dumneavoastră de la bancă.

Recent, hackerii au găsit o nouă modalitate, mult mai realistă, de a-i stoarce de bani pe cei suficient de naivi să le cadă în plasă.

Practic, infractorii informatici se folosesc chiar de avertizările băncilor pentru a face rost de datele bancare ale persoanelor şi a le goli astfel conturile.

Iată cum sună ultima invenţie în materie: "Stimate client, banca ..., conştientă de pericolele ce decurg din furturile de identitate informatică, se angajează ferm să asigure confidenţialitatea datelor clienţilor săi şi a tranzacţiilor acestora. Concomitent cu eforturile băncii pentru securizarea datelor, datorită creşterii riscurilor privind atacurile ilegale, şi a metodelor din ce în ce mai sofisticate, este necesar ca şi clienţii să fie conştienti de potenţialele ameninţări, să poată identifica o acţiune răuvoitoare şi să aplice măsurile de protecţie corespunzătoare. Pentru păstrarea confidenţialităţii datelor personale şi a securităţii    activităţii desfăşurate online, vă rugăm să NU comunicaţi informaţii cu privire la identitatea personală, număr de card, data expirării, codul PIN sau alte produse şi servicii bancare deţinute. Banca ... vă asigură că nu vă va solicita asemenea informaţii. Pentru securitatea dumneavoastră contul online a fost dezactivat, dupa 3 încercări nereuşite de logare la Internet Banking . În continuare vă oferim datele de logare...".

În acest mod, mulţi clienţi se lasă păcăliţi să se logheze pe un site fals, care seamănă foarte bine cu site-urile oficiale ale băncii unde aceştia au conturi, iar tot ce le rămâne de făcut hackerilor este să le retragă banii.

Este important să ştiţi că băncile, instituţiile publice, site-urile de licitaţii, magazinele online sau furnizorii de soluţii de comerţ electronic nu vă vor contacta electronic sau telefonic pentru a cere informaţii confidenţiale referitoare la conturile dumneavoastră.

La Galaţi s-a creat acum o lună  de zile un grup de specialişti în domeniu, cu scopul de a identifica rapid ameninţările venite din partea hackerilor şi a preveni astfel furtul datelor bancare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite