Fotografii de ieri şi de azi cu trei dintre cele mai vechi cartiere gălăţene

Fotografii de ieri şi de azi cu trei dintre cele mai vechi cartiere gălăţene

Construcţia cartierelor Ţiglina a început prin anii 1960

Este vorba despre o expoziţie care va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Manifestarea îşi propune să aducă în faţa publicului imaginea de altădată în contrast cu cea din prezent a cunoscutelor cartiere din Galaţi

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia este denumită "Ţiglina Premium" şi este organizată de instituţia gazdă în colaborare cu Asociaţia „Galaţi-oraşul meu”. Expoziţia cuprinde peste 200 de fotografii şi cărţi poştale, constituite într-o antiteză a trecutului cu prezentul. Lucrările expuse aparţin colecţionarilor Costel V.Gheorghiu, Ilie Negrea, George Milea, Florenţiu Tanascov, Iulia Panait, Alexandra Munteanu şi Cristian Chivu, dar şi fotografilor Florin Bălineanu, Iulia Kelt, George Nica, Alexandru Paraschiv, Paul Coev, Florin Tănasă şi Nicolaie Sburlan.

Asociaţia „Galaţi-oraşul meu” are ca scop promovarea valorilor culturale şi civice ale oraşului Galaţi şi militează pentru implicarea tinerilor în activitatăţi de cunoaştere a istoriei Galaţiului.

„Nu este prima expoziţie de acest gen, când prezentăm gălăţenilor imaginea de altădată a acestui oraş. După expoziţiile despre parcurile gălăţene şi strada Domnească, ne-am gândit că o rememorare a cartierelor Ţiglina, în imagini trăite de unii dintre noi şi inedite pentru cei mai mulţi, va trezi interesul publicului prin contrastul vizual al cartierelor de ieri şi de azi ale Galaţiului. Inclusiv instituţia noastră este situată în zona cartierului Ţiglina şi se vor putea vedea fotografii de pe vremea când aici nu era construit nimic”, a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Foto-expoziţia „ŢIGLINA PREMIUM” va putea fi vizitată în perioada 30 aprilie – 31 mai 2014 la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: