FOTO VIDEO Mii de gălăţeni au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire

FOTO VIDEO Mii de gălăţeni au participat la
manifestările dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 100 de ani de
la Marea Unire

Foto: Valentin Trufaşu

Oamenii au îndurat frigul pătrunzător pentru a asista la defilarea blindatelor şi autospecialelor de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei, SRI, pompierilor, poliţiei locale şi administraţiei naţionale a penitenciarelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii unui veac de la Marea Unire au început cu un Te Deum la catedrala arhiepiscopală din Galaţi, acestea fiind urmate de un ceremonial militar şi religios la Mausoleul Eroilor din cimitirul ”Eternitatea”.

Mii de gălăţeni au ţinut să participe la ceremonie, deşi afară au fost în jur de -9 grade Celsius, iar mulţi dintre ei au venit şi cu copiii. Pe esplanada de la Potcoava de Aur, s-a intonat imnul de stat al României, iar după citirea alocuţiunilor de către oficialităţile locale, a avut loc un recital susţinut de corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă ”Nae Leonard”.

Acesta a fost urmat de un moment folcloric susţinut de artiştii Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, parada militară fiind momentul culminant al ceremoniilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea din 1918.

Gălăţenii au împânzit strada Brăilei pentru a asista la defilarea blindatelor şi autospecialelor de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei, SRI, pompierilor, poliţiei locale şi administraţiei naţionale a penitenciarelor.În premieră, a defilat la Galaţi şi un pluton al Poliţiei Raionale din Cahul, în baza unui protocol încheiat cu Poliţia Locală din Galaţi. Manifestarea s-a încheiat cu o retragere cu torţe, pe itinerariul parcul Cloşca-strada Brăilei-monument Regiment 11 Siret.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările