FOTO Sarmalele şi vinul de peste Prut - vedetele expoziţiei „Basarabia Culinară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că ploaia măruntă de afară nu a permis ca acţiunea să se desfăşoare în aer liber, studenţii din Republica Moldova s-au refugiat pe holurile Căminului B. Vizitatorii expoziţiei au fost în principal studenţi români cazaţi în campus.

Zeci de studenţi din Republica Moldova au organizat astăzi evenimentul „Basarabia culinară”, în cadrul festivalului „Zilele Basarabiei”, ajuns anul acesta la ediţia a XIV - a.  

„Astfel, azi am gătit bucate traditionale modoveneşti după reţetele din Basarabia. Pe mese au fost puse sărmaluţe cu frunză de varză sau viţă de vie, fasole cu ciolan afumat, gogoşari umpluţi, cartofi în stil moldovenesc, plăcintă, clătite şi nu în ultimul rând mămăligă. Nu au lipsit şi vinurile sau coniacurile din Moldova rodite pe pământurile Basarabiei”, spune Andrei Jurcăneanu, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Toţi studenţii şi nu numai au fost invitati la acest eveniment deoarece face parte din programul „Zilelor Basarabiei”, care este organizat an de an de către Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni di Galaţi.

„Prin acest proiect celebrăm şi noi cei 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Ţara mamă”, spune Andrei Jurcăneanu. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite