FOTO Reconstituire istorică de excepţie, sâmbătă, 20 mai: „La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la prima ediţie a manifestării de la Galaţi FOTO Costel Crângan
Imagine de la prima ediţie a manifestării de la Galaţi FOTO Costel Crângan

După încheierea evenimentului, în jurul orei 21,00, incursiunea în istoria, arta şi cultura locală, regională şi naţională va putea continua la muzeele gălăţene deschise până noaptea târziu, deoarece, ca o fericită coincidenţă, „Noaptea Muzeelor” a fost organizată în aceeaşi zi.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi infomează că a III-a ediţie a excepţionalei manifestări culturale „La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată”, va avea loc sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 15.30, la Grădina Publică din Galaţi.

Manifestarea este dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României şi, aşa cum ne-a obişnuit deja, va fi o reconstituire istorică a parfumului de odinioară a oraşului de la Dunăre, presărate cu câteva momente artistice ce merită atenţia publicului.

„Doamne şi domnişoare îmbrăcate în costume de epocă, domni purtând costume militare sau civile din perioada anilor 1877-1878, vor putea fi văzuţi prin Grădina Publică din Galaţi, alături de publicul care se va delecta, timp de patru ore, cu muzica de promenadă, polcile, marşurile şi valsurile vremii,  cu cântecele şi dansurile comunităţilor etnice ale oraşului cosmopolit, vor putea savura berea, braga şi delicioasele produse de patiserie tradiţionale puse la dispoziţie de firme din Galaţi, precum şi de comunităţile elenă, ucraineană, ruso-lipoveană”, ne-a declarat Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi.

Mihail Kogălniceanu, domnitorul Carol I, vor putea fi, de asemenea, văzuţi în Grădina Publică, alături de armata română care se va înfrunta cu armata turcească, reprezentate de către membrii Asociaţiei „Tradiţia Militară”. Accesul publicului la manifestare este, ca de obicei, liber.

După încheierea spectacolului, în jurul orei 21,00, incursiunea în istoria, arta şi cultura locală, regională şi naţională va putea continua la muzeele gălăţene deschise până noaptea târziu, deoarece, ca o fericită coincidenţă, „Noaptea Muzeelor” a fost organizată în aceeaşi zi.

Evenimentul este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” din Galaţi,cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Teatrul  Dramatic „Fani Tardini”, Comunitatea Elenă din România- Filiala Galaţi, Uniunea Ucrainenilor din România- Filialele din Galaţi şi Tulcea, Uniunea Ruşilor Lipoveni- Filialele din Galaţi şi Brăila, Comunitatea Meglenoromânilor din Tulcea, Comunitatea Italienilor din România, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, Clubul de dans sportiv „Fantezia”, „Polifonic Cvartet” din Galaţi, Palatul Copiilor din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite