UPDATE FOTO Imagini apocaliptice de la locul exploziei din centrul Galaţiului. Cum s-a produs deflagraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată parterul blocului unde a avut loc explozia FOTO ISU Galaţi
Aşa arată parterul blocului unde a avut loc explozia FOTO ISU Galaţi

Mai multe blocuri din zona ”Spicu” din Galaţi şi zeci de maşini au fost afectate de suflul exploziei, care a avut loc pe fondul unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc. Un locatar a suferit arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, iar alte patru persoane au fost rănite.

UPDATE Ora 15,00

Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat în această dimineaţă cu privire la evenimentul produs ȋn blocul N6 din centrul Galaţiului, iar  echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguraţă, sistând alimentarea cu gaze naturale în imobilul respectiv.

”În urma investigaţiilor tehnice efectuate de către echipele Distrigaz Sud Reţele, nu au fost depistate scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie din zona imobilului respectiv. Din informaţiile preliminare, explozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale de a cărei ȋntreţinere şi exploatare sunt responsabili clienţii. Distrigaz Sud Reţele colaborează cu organele competente care vor stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului”, au transmis reprezentanţii companiei.

Ştirea iniţială

Explozia produsă în această dimineaţă în centrul Galaţiului, în jurul orei 8,00, a produs pagube importante. Deflagraţia a avut loc la demisolul blocului N6 pe fondul unei acumulări de gaze şi a afectat serios imobilul, dar şi alte câteva blocuri din zonă.

Au fost înregistrate 5 victime, din care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului si 4 cu traumatisme uşoare. Au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii, 7 vârstnici si 11 adulţi.

Suflul exploziei a spart geamurile blocurilor din zonă şi a smuls tâmplăria PVC. Geamurile de la 25 de maşini parcate în zonă au fost, de asemenea, sparte. Pompierii au stabilit contextul în care a avut loc explozia.

”Ca să ajungi la apartamentele de la parterul blocului trebuie să cobori la demisol. Acolo s-au acumulat gaze. Un locatar a intrat în apartament azi dimineaţă, iar când a aprins lumina, s-a produs explozia”, ne-a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Proprietarul apartamentului, un bărbat de 89 de ani, a fost grav rănit în explozie, iar în acest moment este internat în stare critică la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. O echipă de specialişti din cadrul ISU Galaţi analizează la acest moment cauzele acumumulării de gaze din acea zonă. Se pare că acumularea de gaze a avut loc în urma unei defecţiuni la centrala termică din apartamentul unde s-a produs explozia.

De amintit este că acum câteva zile un gălăţean a reclamat la 112 o posibilă scurgere de gaze la un magazin situat în apropierea blocului unde s-a produs deflagraţia. După trei ore de verificări, reprezentanţii companiei de gaze au stabilit că nu a existat nicio scurgere de gaze.

explozie acumulare de gaze bloc Galati 2

Structura de rezistenţă a blocului cu 40 de apartamente unde a avut loc explozia pare să fi fost puternic afectată. Imaginile locuinţelor devastate de deflagraţie vorbesc practic de la sine. Acestea arată ca după bombardament, iar specialiştii ISU Galaţi urmează să stabilească dacă imobilul mai poate fi locuit.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Explozie într-un bloc de garsoniere, la Galaţi. Deflagraţia a fost provocată de o acumulare de gaze de la o butelie

Explozie într-un apartament de lângă Bazarul Big din cauza acumulării de gaze

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite