FOTO Gălăţenii fentează acciza lui Ponta: cumpără benzină mai ieftină din Moldova

FOTO Gălăţenii fentează
acciza lui Ponta: cumpără benzină mai ieftină din Moldova

Gălăţenii economisesc chiar şi doi lei la litrul de benzină. Foto: PrimaTV

Ei trec vama din Galaţi în Giurgiuleşti unde, chiar aproape de graniţă, se găsesc trei benzinării cu preţuri mult mai mici. Astfel, cea mai ieftină benzină care poate fi cumpărată în Moldova, aproape de Galaţi, este la o staţie Lukoil, unde litrul de benzină costă 4,6 lei româneşti (18.45 lei moldoveneşti). Practic, la fiecare litru, oamenii economisesc 2 lei, adica la un plin de 50 de litri se face o economie de 100 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cereau, la începutul anului, anularea accizei suplimentare de 7 eurocenţi la motorină, avertizând că, în caz contrar, şoferii vor cumpăra carburanţi din alte ţări, fapt care ar putea duce la scăderea încasărilor bugetare din această taxă.  Prima parte a predicţiei s-a îndeplinit. Spre exemplu, tot mai mulţi locuitori din Galaţi aleg în ultima perioadă să alimenteze din Republica Moldova. Ei trec vama din Galaţi în Giurgiuleşti unde, chiar apropae de graniţă, se găsesc trei benzinării cu preţuri mult mai mici. Astfel, cea mai ieftină benzină care poate fi cumpărată în Moldova, aproape de Galaţi, este la o staţie Lukoil, unde litrul de benzină costă 4,6 lei româneşti (18.45 lei moldoveneşti). Practic, la fiecare litru, oamenii economisesc 2 lei, adica la un plin de 50 de litri se face o economie de 100 de lei.

„Eu vin la Giurgiuleşti cel puţin o dată pe lună. Stau la rând, ce-i drept, cam jumătate de oră, dar nu le dau bani hoţilor din România. Acum, că s-au scumpit iar benzina şi motorina, e vai de noi. Eu îi sfătuiesc pe toţi şoferii să vină şi să alimenteze aici, în Republica Moldova. E legal şi ai benzinării pe alese“, spune Daniel Dumitrescu, un locuitor din Galaţi.

Există însă şi un inconvenient. Dacă  vrei să simţi diferenţa la buzunar, trebuie să alimentezi cu cel puţin 50 de litri. Dacă alimentezi cu mai puţin, este posibil ca taxa de ecologizare de 99 de lei moldoveneşti (25 de lei româneşti) să nu mai facă rentabilă deplasarea până la Giurgiuleşti (n.r. – localitatea de frontieră din Republica Moldova).

 

Foto

Benzinarii de dincolo de Prut îşi freacă mâinile de fericire şi îi învaţă chiar pe oameni să-şi urce maşinile pe butuci de lemn pentru a fi mai înclinate şi pentru a încăpea mai mult combustibil (în unele rezervoare mai încap, în plus peste plin, încă 30 de litri, în acest fel).

Bonus pentru clienţii fideli

„Au început să vină foarte mulţi gălăţeni să alimenteze de la noi pentru că în România s-a scumpit carburantul. Diferenţa de preţ între combustibilul vândut la noi şi cel din România este mare, aşa că le convine să vină şi să-şi facă plinul la noi. În plus, noi suntem atenţi cu şoferii fideli şi le mai facem cadou câţiva litri“, povesteşte Ion Cocoş, şeful unei benzinării din Republica Moldova.

Vama a devenit aglomerată în ultimele zile, aşa că cine îşi doreşte benzină mai ieftină trebuie să se înarmeze şi cu multă răbdare. Poliţiştii de frontieră spun că a crescut nivelul tranzitului, nu în cote foarte mari, dar simţitor. Cine vrea să treacă graniţa are nevoie doar de paşaport şi nu trebuie să dea vreo explicaţie la Vamă. Cum şi în anii anteriori scumpirile din România au fost urmate, la scurt timp, de creşteri ale preţurilor la combustibili şi în Republica Moldova, nu este exclus ca regula să funcţioneze şi acum.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările