FOTO Filtre de aer şi lonjeroane cu ţigări de contrabandă incluse

FOTO Filtre de aer şi lonjeroane cu ţigări de contrabandă incluse

Ţigările erau ascunse în toate cotloanele maşinii. Foto: IPF Galaţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, 14.000 de ţigarete de contrabandă, pe care trei bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru valorificarea unor informaţii poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra unor autovehicule despre care existau date că sunt folosite pentru transportul ţigaretelor de contrabandă.

Pe 9 aprilie în jurul orei 9.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru a intra în ţară, un tânăr de 21 de ani, de naţionalitate română, conducând un autoturism marca Volkswagen. Poliţiştii au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în lonjeroanele autoturismului, 2.400 de ţigarete diferite mărci.

Tot pe 9 aprilie, dar aproape de miezul nopţii, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru a intra în ţară, V.C., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca BMW. Şi în acest caz poliţişti de frontieră şi inspectori vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în carcasa filtrului de aer al autoturismului, 1.260 de ţigarete diferite mărci.

Astăzi dimineaţă. în jurul orei 6.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru a intra în ţară, V.B., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Audi. În urma efectuării controlului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în rezervorul autoturismului, 10.200 de ţigarete marca MT.

În primele două cazuri deoarece bărbaţii au mai fost depistaţi încercând să introducă ilegal ţigarete în România lucrătorii noştri le-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii celor 13.860 ţigarete şi a autoturismelor, în primele două cazuri, în vederea confiscării, iar V.B. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: