FOTO Dunărea, sursă necontenită de inspiraţie pentru fotografii profesionişti

FOTO Dunărea, sursă necontenită de inspiraţie pentru fotografii profesionişti

Turnul de televiziune, văzut de pe celălalt mal al Dunării

Iarna transformă bătrânul fluviu într-o zonă de vânătoare pentru fotografii profesionişti. Am stat şi noi de vorba cu unul dintre ei, Laurenţiu Iordache, şi am aflat lucruri absolut fantastice. La bază stau câteva fotografii extrem de reuşite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când vine iarna „de la ruşi” la Galaţi, pe Dunăre şi în împrejurimi se deapănă povesti împletite cu chiciură, ceaţă şi vânt. Dacă se uneşte şi soarele atunci avem o atmosferă de basm. Şi ca să ne credeţi pe cuvânt, am ales, împreună cu fotograful Laurenţiu Iordache, câteva fotografii care scot în evidenţă peisaje mirifice de pe Dunăre.

 
„Noi, vânătorii de imagini suntem cu ochii pe starea vremii în astfel de situaţii şi ne gândim la ce ne va oferi natura de lângă Dunăre, în orice anotimp. Cum spuneam, când se lasă gerul apar şi ocazii unice pentru fotografiat. La ore puţine în ceas, dar suficient cât să apară şi zorii zilei de pe fereastră am văzut podoaba albă a copacilor şi în 30 minute eram la bac, pentru a trece Dunărea pe malul celalalt”, ne povesteşte Laurenţiu Iordache.
Foto
 
În fotografia de peisaj trebuie să te mişti foarte rapid în special la răsărit şi apus. Totul se consumă dramatic de repede şi lumina care se modifică rapid îţi impune un timp de lucru scurt. Nu cinci minute, ci chiar şi câteva secunde pot face diferenţa. 
 
„Întotdeauna Dunărea îşi păstrează tradiţia şi inunda zonele joase de prin împrejurimi şi astfel, de la începutul anului putem să vedem câte un spectacol unic aproape în fiecare anotimp”, a adăugat fotograful.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările