FOTO Dispozitive de clonare a cardurilor descoperite la Vama Oancea

FOTO Dispozitive de clonare a cardurilor descoperite
la Vama Oancea

Cardurile erau ascunse în bagajele unui şofer.

Dispozitivele erau ascunse în bagajele unui şofer care efectua o cursă regulată între Chişinău şi Constanţa. Acesta spune că am preluat „coletul” din Chişinău şi urma să-l livreze la Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 19 iulie a.c., în jurul orei 00.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, I. G. cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, conducând un microbuz marca Mercedes, cursă regulată pe relaţia Chişinău – Constanţa.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra bagajelor călătorilor, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali  a descoperit într-un bagaj aparţinând lui I. G. un dispozitiv de preluare a datelor de pe instrumentele de plată electronice şi un alt dispozitiv pentru inscripţionarea de carduri.

Foto

Despre cele constatate, bărbatul a declarat că în timp ce se afla în autogara Chişinău a fost abordat de o persoană pe care nu o cunoaşte, care i-a dat un colet pentru a fi transportat la Constanţa, la sosire urmând a fi contactat de o persoană pentru preluarea coletului. Cele două dispozitive au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fabricarea, primirea, deţinerea sau transmiterea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările