FOTO Deputatul Boldea, făcătorul de „minuni” penale: a „înviat” un mort, i-a vândut casa, apoi l-a „omorât" la loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldea
Mihai Boldea

Dincolo de faptul că a fost „tătucul" interlopilor, pe care i-a ajutat să-şi spele banii din infracţiuni, deputatul Mihai Boldea a săvârşit şi câteva fapte cu iz de „minune". Printre acestea: a „înviat" un mort care i-a vândut apoi apartamentul!

Faptele puse cap la cap de procurorii DIICOT în dosarul penal care-l priveşte pe deputatul gălăţean Mihai Boldea (36 ani) - acuzat de comiterea a cel puţin zece fapte penale grave, împreună cu două grupuri infracţionale organizate - scot la iveală lucruri halucinante, care par rodul unei minţi diabolice.

Învierea lui Nicolae Vasile

Gălăţeanul Nicolae Vasile, un bărbat care trăia singur, neavând moştenitori, s-a stins din viaţă în noiembrie 1998. Asta nu l-a împiedicat, însă, ca opt ani mai târziu, respectiv în 2008, să-şi aleagă un avocat care să-l reprezinte în procesul privind proprietatea pe apartamentul pe care-l deţinea în Galaţi, la blocul M8 din cartierul Mazepa 2.

VEZI GALERIE FOTO CU PROPRIETĂŢILE FURATE DE CLANUL BOLDEA

Blocul M8, unde Boldea săvârşit minunea învierii unui om mort de 7 ani

Potrivit legii, apartamentul cu pricina ar fi trebui să intre, după moartea lui Nicolae Vasile, în proprietatea statului, dat fiind că nu avea cine să-l moştenească. Însă n-a fost aşa deoarece gruparea condusă de deputatul Mihai Boldea a fabricat un scenariu şocant.

Boldea a întocmit în fals un antecontract de vânzare-cumpărare, datat cu doar câteva săptămâni înainte de moartea proprietarului, prin care acesta se obliga să vândă apartamentul unui anume Gigel Marius Mititelu, la preţul de 20.000 de dolari. Contractul final urma, potrivit actului, să fie semnat după 1 iunie 2005.

Cu acest document, Boldea s-a prezentat, în mai 2006, la Camera de Arbitraj Galaţi unde, ajutat de Aura Luchiniuc (fost subprefect de Galaţi şi, până acum câteva zile, membru al Cancelariei Prefectului de Galaţi), a transformat ante-contractul de vânzare-cumpărare în act de proprietate pe numele lui Gigel Marius Mititelu.

Culmea este că mortul şi-a trimis un avocat la procedura de arbitraj, iar în actele de la dosar se specifică, negru pe alb, faptul că avocata era reprezentant ales al pârâtului. Pe care probabil că l-a contactat printr-o şedinţă de spiritism, dacă ţinem cont că acesta era mort de şapte ani. Lucrurile devin şi mai clare în clipa în care descoperim că, de fapt, avocata cu pricina, pe nume Cristina Ghezea, era în acea vreme stagiară la cabinetul avocatului Mihai Boldea.

Apartamentul, vândut unui proxenet

Una peste alta, tranzacţia s-a efectuat, Gigel Marius Mititelu a devenit proprietar pe apartament, iar pasul următor a fost revânzare, prin intermediul lui Boldea, către o altă persoană, găsită chiar de către avocatul-deputat. Cumpărătorul s-a dovedit a fi un interlop pe nume Panaite Gologan (fot Boboacă), pe care Boldea l-a apărat în mai multe procese penale în care a fost judecat şi condamnat pentru trafic de carne vie. De altfel, în acel moment Gologan era în închisoare!

Vecinii de bloc habar n-au avut ce „mişcări" s-au întâmplat chiar sub nasul lor. „Am văzut că nu mai plătea nimeni întreţinerea după ce a murit nea Vasile, dar am crezut că rudele nu au bani sau ceva de genul ăsta. Că şi la înmormântare am pus mână de la mână mai mulţi din bloc, ca să ajutăm. După aia s-a plătit şi s-a mutat aici o doamnişoară, despre care credeam că e rudă a mortului. La vreo doi ani asta a plecat şi a venit alta. Apoi a apărut şi un domn, cum să vă spun, aşa, mai cu ceafa lată şi cu muşchii mari. Nu ştiam că s-au făcut aşa hoţii cum spuneţi", ne-a declarat Aurel P., proprietarul unui apartament din bloculul M8.

Cert este că oamenii din bloc se feresc acum să vorbească despre vecinii lor de la apartamentul 51, deoarece au auzit că ar fi ceva necurat cu ei şi că ar fi implicaţi în afaceri nu tocmai cinstite.

Clone umane şi boschetari milionari

Metode de-a dreptul diabolice au fost folosite şi pentru a pune mâna pe imobilul de strada Morilor nr 130 (unde proprietarul de drept a fost substituit cu o altă persoană, care a semnat la notar actul de vânzare a casei către acoliţii lui Boldea), dar şi în cazul Parcului CFR (7.700 mp), care a fost obţinut pe baza unor acte de vânzare şi hotărâri judecătoreşti falsificate în numele unui boschetar care a primit pentru participarea la tranzaţie 600 de lei. Profitul lui Boldea din revânzarea terenului a fost de 300.000 de euro!

Una peste alta, procurorii DNA s-au sesizat şi ei în această cauză, ţinând cont că în filiera infracţională, alături de Boldea, au intrat mai multe persoane (încă nu s-a stabilit dacă în calitate de făptuitori sau doar dn pură întâmplare) cu funcţii publice la nivelul Prefecturii, Camerei de Arbitraj, Oficiului de Cadastru şi Primăriei Galaţi.

CITEŞTE ŞI

Creşterea şi descreşterea carierei deputatului Mihai Boldea, avocatul interlopilor

Astăzi, deputatul Boldea este citat la DIICOT şi la DNA pentru audieri. Vezi ce poate păţi dacă nu se prezintă

Procurorii DIICOT îl acuză pe deputatul Boldea de comiterea a 10 fapte penale deosebit de grave

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite