FOTO „Danube Express” – la final: exerciţiul multinaţional derulat timp de două săptămâni în poligonul Mălina de la Galaţi a luat sfârşit

FOTO „Danube Express” – la final: exerciţiul multinaţional derulat timp de două săptămâni în poligonul Mălina de la Galaţi a luat sfârşit

Ministrul Mircea Duşa a ţinut să testeze personal anumite arme. Foto: Oana Cernat

La ceremonie au fost prezenţi ministrul Apărării, Mircea Duşa, alături de noul Ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, excelenţa sa Paul Brummell.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raidurile avioanelor şi loviturile de tun au fost auzite zilnic, vreme de două săptămâni în poligonul Mălina din judeţul Galaţi. Aici au fost găzduiţi peste o mie de militari alături de 400 de miloace de luptă. Alături de infanteriştii români s-au antrenat puşcaşii marini şi militarii britanici. Împreună au derulat două exerciţii tactice ce au purtat numele de a€œDanube express” şi a€œplatiunium linx”. La finalul antrenamentelor din polygon s-au tras şi concluziile în prezenţa ministrului apărării, Mircea Duşa. 

La festivitatea de închidere a participat şi noul ambassador al Marii Britanii la Bucureşti. Acesta a fost vădit impresionat de semnalele pe care I le-au transmis compatrioţii săi militari despre modul cum a decurs întreg stagiul de antrenament alături de soldaţii români. 

Exerciţiul a€œDanube express 14” a vizat creşterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante, implementarea unitară a sistemului de comandă şi control prin utilizarea în comun a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor NATO. La execiţiu a participat şi un observator din partea armatei italiene. 

Foto

Acţiunile militare în poligon s-au derulat după un scenariu fictiv, bazat pe ducerea luptei de apărare pe poziţii de către o grupare de forţe constituită din subunităţi de infanterie mecanizată, tancuri şi artilerie, cu sprijinul forţelor aeriene. Astfel de antrenamente multinaţionale vor continua în România, ne-a asigurat ministrul Apărării, care susţine că în următorii 2 ani, bugetul alocat armatei va permite intensificarea aplicaţiilor militare dar şi investiţii în modernizarea maşinilor de luptă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: