FOTO Brioşa care ar putea să înlocuiască multe produse cu aport mare de proteine, dar care păstrează gustul prăjiturilor din copilărie

FOTO Brioşa care ar putea să înlocuiască multe produse cu aport mare de proteine, dar care păstrează gustul prăjiturilor din copilărie

Produsul a obţinut premiul al doilea la Ecotrophelia. Foto: Adevărul

O echipă de studenţi gălăţeni de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a realizat o reţetă interesantă pe care au prezentat-o la concursul internaţional Ecotrophelia. Magic Bite este plină cu fibre şi ar putea să înlocuiască multe produse cu aport mare de proteine.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ce are produsul nostru în plus faţă de o brioşă obişnuită. Este bogat în fibre, vorbim despre patru fibre, dintre care una este solubilă. Conform legislaţiei în vigoare, produsul nostru este o sursă de proteine, sursă de vitamine, B1 şi B2, şi în acelaşi timp este un produs bogat în calciu”, povesteşte Andrei Bolocan, unul dintre membrii echipei care a realizat acest produs.

Îmbogăţirea produsului în calciu a fost făcută printr-un procedeu inedit: coaja de ou a fost măcinată, upă care a fost amestecată cu un dizolvant natural pentru a creşte biodisponibilitatea calciului. Prăjitura are gustul prăjiturilor din copilărie.

Cele patru surse de fibre sunt psyllium, secară, ovăz şi făină de soia, care deşi este controversată, ea este eficientă în lupta împotriva cancerului la sân. În compoziţie a fost introdus şi zer lactic, un poluant al mediului înconjurător, şi astfel se poate spune că a ieşit şi un produs ecologic.

Foto

Produsul nu ar avea costuri foarte mari: o cutie cu şapte bucăţi ar costa cam 7-8 lei. Realizatorii lui spun că ar putea fi comercializat lejer în ceainării, cafenele şi chiar în supermerketuri. În prezent nu există produse similare pe piaţa din România.

citeste totul despre: