FOTO Brad Engineering, concursul în care studenţii se întrec în inventivitate. Au creat brazi din linguri, furculiţe şi CD-uri

FOTO Brad Engineering,
concursul în care studenţii se întrec în inventivitate. Au
creat brazi din linguri, furculiţe şi CD-uri

O parte dintre brazii realizaţi de studenţi şi elevi Foto: Valentin Trufaşu

Sute de gălăţeni au vizitat astăzi, 13 decembrie, expoziţia organizată cu ocazia desfăşurării concursului Brad Engineering, ajuns la a patra ediţie, în spaţiul deschis din holul Facultăţii de Inginerie din Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizat de Facultatea de Inginerie din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi, concursul Brad Engineering presupune parcurgerea a două etape: realizarea şi expunerea brazilor neconvenţionali şi vânzarea exponatelor. La concurs s-au înscris echipe formate din doi până la patru studenţi.

Fiecare echipă participantă a creat un brad neconvenţional de Crăciun, cu o înălţime de maximum doi metri (inclusiv suportul), care nu are ca decoraţiuni lumânări, artificii sau alte obiecte inflamabile sau pirotehnice. Materialele din care au fost confecţionaţi brazii sunt rezistente şi bine asamblate, astfel încât să nu se deterioreze şi să permită un transport uşor şi sigur. 

Acest concurs celebrează Crăciunul şi contribuie la promovarea capacităţii creative, ingeniozităţii şi a abilităţii de a lucra în echipă atât a studenţilor, cât şi a elevilor.

Din juriu au făcut parte profesorul universitar Fetecău Cătălin (preşedinte), Enache Mioara – inspector şcolar general al ISJ Galaţi, Bogdan Daniela –jurnalist Viaţa Liberă Galaţi, Crihană Florian Doru – artist plastic, Bodlev Sergiu – preşedinte Liga Studenţilor din Galaţi şi Corcăcel Cornel – profesor la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galaţi.

În competiţie s-au înscris 18 echipe, dintre care  5 echipe de liceeni şi 12 echipe de studenţi. Elevii şcolii Nr. 25 din Galaţi, clasa 1A, coordonaţi de învăţătoarea Cornea Luminiţa Elena, au susţinut un mic moment artistic.

”Sunt foarte bucuros pentru că au participat în acest an la concurs şi liceeni. Brazii sunt de dimensiuni mai mici, dar la fel de ingenioşi. Studenţii sunt creativi, avem un brad confecţionat numai din linguri şi furculiţe, unul numai din CD-uri, iar altul se numeşte bradul Centenarului. Este foarte multă muncă în spatele creaţiilor acestor tineri. Brazii vor fi vânduţi, iar cei care nu vor se vor vinde, vor fi donaţi unor şcoli şi cămine”, ne-a declarat profesorul universitar Cătălin Fetecău, preşedintele juriului şi unul dintre orgaizatorii şi coordonatorii ineditei competiţii.

Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a acordat premiile câştigătorilor. Creaţiile participanţilor la concurs se pot achiziţiona începând de astăzi.

citeste totul despre: