Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi, ambasadori ai Fundaţiei Inimă de Copil, au câştigat crosul umanitar

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi, ambasadori ai Fundaţiei Inimă de Copil, au câştigat crosul umanitar

Robert, Irina şi Ionuţ au alergat pentru Fundaţia Inimă de Copil. Foto: Rodica Mişcalencu

Fotbaliştii roş-alb-albaştri Robert Moglan, Irina Ivan şi Ionuţ Chiriac au încheiat pe poziţii fruntaşe cursa de cros din cadrul Semimaratonului Galaţi 2014, eveniment de susţinere a mai multor cauze umanitare desfăşurat duminică, 12 octombrie, la Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert Moglan, component al lotului Primei Echipe a Clubului Oţelul Galaţi, a trecut primul linia de sosire, Ionuţ Chiriac de la Grupa de Juniori A a terminat cursa pe locul trei la băieţi, iar Irina Ivan, jucătoare în Echipa de Fotbal Feminin, a fost a cincea fată care a trecut linia de finish.
Robert, Irina şi Ionuţ au alergat pentru Fundaţia Inimă de Copil, ai cărei ambasadori sunt. Cu ajutorul Clubului, ei încearcă să aducă în atenţia comunităţii nevoia unui cadru optim de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi şi să determine publicul să facă donaţii pentru susţinerea activităţii Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Copii cu Dizabilităţi, operat de Fundaţie. La colecta condusă de Robert, Irina şi Ionuţ contribuie şi Clubul Oţelul Galaţi.

“Am vizitat Centrul şi am văzut acolo multă suferinţă: copii care luptă cu afecţiunea lor, părinţi care văd în orele de terapie de acolo şansa copilului lor la o viaţă normală, voluntari care fac atât de mult cu atât de puţin. Centrul are nevoie de ajutorul nostru. Să nu stăm deoparte!”, spune Robert Moglan.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Copii cu Dizabilităţi din Galaţi, deschis în anul 2010 graţie unei finanţări nerambursabile obţinute de Fundaţia Inimă de Copil de la Comisia Europeană, oferă anual servicii sociale de evaluare, recuperare şi reabilitare pentru zeci de bebeluşi, copii şi adolescenţi cu dizabilităţi motorii, cognitive, de comunicare şi limbaj sau de autonomie personală din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea. Centrul are cheltuieli anuale de peste 130.000 de lei şi necesită asigurarea activităţii curente, dar şi dotarea cu echipamente medicale şi educaţionale moderne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările