Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani. Cum a încercat fostul parlamentar să scape de sechestru pe bunurile şi banii săi

Fostul deputat Mihail
Boldea a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani. Cum a încercat fostul
parlamentar să scape de sechestru pe bunurile şi banii săi

Mihail Boldea  a transferat bani şi un imobil pe numele fostei sale secretare pentru a scăpa de sechestru Foto: Adevărul

Procurorii DIICOT Galaţi l-au trimis în judecată pe fostul parlamentar alături de fosta sa secretară de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, George Hristu şi firma Geco Clean SRL Şendreni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimul dosar în care a fost pus sub inculpare fostul deputat Mihail Boldea, DIICOT Galaţi îl acuză că a transferat pe numele fostei sale secretare, Mihaela Barabanciuc, un imobil şi diverse sume de bani, după ce a aflat că este urmărit penal, iar oamenii legii urmau să pună sechestru pe bunurile sale. 
 
Astfel, Mihail Boldea a transferat 134.000 de euro în mai multe conturi deschise pe numele Mihaelei Barabanciuc, dar pe care fostul parlamentar avea împuternicire.
 
Procurorii DIICOT susţin că planul era ca banii să fie transferaţi într-un alt cont, dar fost secretară a fost chemată la audieri la DIICOT Galaţi şi nu s-a mai putut prezenta la bancă pentru a încheia tranzacţia. 
 
În acelaşi scop, fostul deputat ar fi încheiat cu Mihaela Barabanciuc un contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament din Galaţi, preţul acestuia fiind stabilit la 110.000 de lei.
 
În faţa notarului fosta secretară a lui Boldea a declarat că primise banii înainte de încheierea tranzacţiei, însă procurorii DIICOT susţin că acest lucru s-a întâmplat după ce s-a aflat că fostul parlamentar este urmărit penal.
 
Ulterior, Mihaela Barabanciuc a recunoscut că s-a implicat în toate aceste tranzacţii pentru a-l ajuta pe fostul deputat  să îşi pună la adăpost bunurile şi banii.
 
SC Geco Clean SRL a fost folosită în afaceri ilegale
 
Şi omul de afaceri George Hristu şi-a dat mâna cu Mihail Boldea pentru înfiinţarea unei firme, SC Geco Clean SRL. Cert este că de administrarea firmei s-a ocupat fostul parlamentar şi alte persoane.
 
Procurorii DIICOT susţin că firma amintită a fost folosită pentru alte afaceri ilegale, ce sunt anchetate acum de DIICOT. În schimb, George Hristu a fost de acord să primească 536.000 de lei prin mai multe tranzacţii bancare, o parte din bani fiind transferaţi de Boldea chiar în ziua în care s-a început urmărirea penală împotriva sa.
 
George Hristu a acceptat să doneze ca împuternicit, în numele lui Mihail Boldea, două imobile către Gheorghe Boldea, tatăl fostului deputat, fiind vorba de o casă pe strada Arcaşilor şi un apartament în cartierul Mazepa din Galaţi.
 
Firma Geco Clean a intrat în insolvenţă, dar instanţa care judecă procesul lui Mihail Boldea a decis acum câteva zile să suspende procedura pentru 60 de zile.
 
DIICOT a pus sechestru pe apartamentul primit de  Mihaela Barabanciuc de la fostul deputat, dar şi pe diverse sume de bani din conturile fostei secretare a lui Boldea, ale lui George Hristu şi ale firmei SC Geco Clean SRL.
 
Am încercat să obţinem un punct de vedere de la Mihail Boldea vizavi de acuzaţiile care I se aduc în acest dosar, dar fostul deputat nu a putut fi contactat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările