Fostul deputat Mihail Boldea cere despăgubiri de 150.000 de euro: „Baroul Galaţi mi-a încălcat dreptul la muncă“

Fostul deputat Mihail
Boldea cere despăgubiri de 150.000 de euro: „Baroul Galaţi mi-a încălcat
dreptul la muncă“

Fostul parlamentar de Galaţi a dat în judecată Uniunea Naţională a Barourilor din România şi baroul al cărui membru este şi cere acum să fie anulată decizia prin care a fost suspendat din avocatură, dar şi daune substanţiale pentru clienţii pe care susţine că i-a pierdut pentru că nu a mai putut profesa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihail Boldea a fost condamnat acum o lună la şase ani de închisoare în dosarul ”Aviasan”, prejudiciul depăşind 8,6 milioane de euro.

Fostul deputat a fost găsit vinovat  de judecătorii braşoveni pentru patru infracţiuni. Procurorii anticorupţie îl acuză că, în luna martie 2007, a întocmit în fals un antecontract de vânzare-cumpărare datat august 2004, prin care se atesta că SC Aviaţia Utilitară Tuzla (societate care fusese radiată încă din anul 2005), reprezentată de o persoană care nu avea cunoştinţă de tranzacţie şi care nu avea nicio calitate în societatea menţionată, se obliga să vândă către SC Fitocom Serv Galaţi, la un preţ de 300.000.000 lei vechi, terenul în suprafaţă de 39, 61 ha, din comuna gălăţeană Vânători, teren cu destinaţie specială.

Actul fals ar fi fost întocmit în condiţiile în care Mihail Boldea a fost acuzat că s-a folosit de actele de identitate ale acelei persoane. 

A primit interdicţie de a profesa, dar hotărârea instanţei nu este definitivă

Judecătorii i-au interzis fostului deputat să mai practice profesia de avocat timp de patru ani după executarea pedepsei cu închisoarea, însă decizia instanţei nu este definitivă.

În acest context, fostul parlamentar a chemat în judecată atât Baroul Galaţi, cât şi Uniunea Naţională a Barourilor din România, solicitând anularea hotărârii prin care a fost suspendat din avocatură.

”Am fost suspendat din avocatură în baza articolului 50 din statutul profesiei de avocat, care stipulează că suspendarea se realizează până la finalizarea procesului penal. Ori, acest articol este neconstituţional, deoarece Curtea Constituţională a stabilit că restrângerea oricărui drept fundamental se poate face pe o perioadă determinată. Procesul penal în cazul meu durează deja de patru ani, iar eu am dreptul să profesez ca avocat din martie 2014. Baroul Galaţi mi-a încălcat dreptul la muncă. Nu mai spun că suspendarea mea din avocatură s-a realizat cu încălcarea procedurii, în sensul că nu am fost audiat la acel moment, în condiţiile în care eram plecat din ţară”, ne-a declarat Mihail Boldea.

Momentan, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti nu s-au pus de acord vizavi de cine ar fi competent să judece procesul intentat de Boldea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să aibă ultimul cuvânt în acest caz.

”Voi cere despăgubiri de peste 150.000 de euro de la Baroul Galaţi şi Uniunea Naţională a Barourilor din România pentru că am pierdut clienţi care aveau dosare la DNA, iar eu nu sunt un avocat ieftin”, susţine fostul deputat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările