Fostul ambasador al României la Vatican, în dialog la Galaţi despre falsa contradicţie dintre educaţia publică şi formarea lăuntrică

Fostul ambasador al României la Vatican, în dialog la Galaţi despre falsa contradicţie dintre educaţia publică şi formarea lăuntrică

Imagine de la lansarea cărţii lui Teodor Baconschi FOTO Daniel Lare

Evenimentul la care Teodor Baconschi a lansat şi volumul „365 de lămuriri în compania lui Laurenţiu-Ciprian Tudor” a fost organizat de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Joi, 23 mai 2019, s-a desfăşurat la Galaţi conferinţa intitulată „Educaţie publică şi formare lăuntrică. O contradicţie?“, susţinută de domnul Teodor Baconschi, cunoscut antropolog, diplomat, scriitor şi teolog român.

Manifestarea culturală a fost organizată de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi şi s-a desfăşurat în „Aula Magna” a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

La dezbateri a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat manifestarea şi a prezentat publicului principalele repere culturale şi ştiinţifice din viaţa şi activitatea distinsului invitat.

Tema prezentată a suscitat un mare interes din partea publicului alcătuit din oameni de cultură, intelectuali, profesori, preoţi, studenţi teologi, elevi seminarişti, precum şi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei.

În cadrul conferinţei a fost lansat volumul „365 de lămuriri în compania lui Laurenţiu-Ciprian Tudor”, care cuprinde un inedit dialog zilnic, anume desfăşurat pe durata Anului Centenar 2018. Cronică implicită a unui rar moment de istorie, volumul atacă simultan temele permanente (legate de identitate, devenire, religie, cultură şi valori), prilejuind comentarii neconvenţionale, la confluenţa dintre inteligenţa tradiţiei şi intuiţia viitorului.

„Cititorul ei va descoperi deopotrivă frenezia detectivă a celui care întreabă şi portretul secret al celui care răspunde: doi scriitori români ai veacului nostru complicat, care continuă să crediteze fecunditatea gândirii libere, virtutea exprimării limpezi şi darul comuniunii spirituale”, a apreciat despre volum IPS Casian.

În partea a doua a întâlnirii, domnul Baconschi a răspuns întrebărilor adresate din partea publicului prezent şi şi-a exprimat bucuria de a conferenţia la Galaţi, un centru universitar important din ţara noastră.Mulţi dintre cei prezenţi în sală au primit la plecare autografe din partea autorului pe volumul lansat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: