Fost liceu, transformat în centru de recreere pentru pensionari. Va fi dotat cu cinematecă şi sală de sport

Fost liceu, transformat în centru de recreere pentru pensionari. Va fi dotat cu cinematecă şi sală de sport

Un fost liceu din Galaţi va fi transformat într-un centru de recreere pentru vârstnici. Centrul se va numi „Tinereţe fără Bătrâneţe” şi va găzdui 100 de persoane. Investiţia se ridică la trei milioane de euro, din fonduri europene.

Clădirea fostului Liceu Traian din Galaţi va fi reabilitată din temelii. Se vor face lucrări de modernizare şi recompartimentare, astfel încât să fie asigurate condiţii optime pentru activităţi de petrecere a timpului liber şi de recreere a pensionarilor.

La finalul lucrărilor, centrul de recreere dedicat vârstnicilor gălăţeni va fi dotat cu o sală de sport, sală de bibliotecă şi lectură, sală de spectacol şi audiotecă, sala de cinematecă, sala de internet, dar şi o cameră de socializare. 

„Proiectul vizează facilitarea şi încurajarea legăturilor între vârstnici, organizarea unor seri culturale, întâlniri cu personalităţi ale vieţii cultural-artistice locale şi naţionale, întâlniri cu specialişti din diverse domenii, organizarea şi participarea la activităţi de aniversare a unor evenimente”, anunţă reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Vârstnicii sunt încântaţi de vestea că vor avea un centru de recreere şi socializare. „Mă bucur că s-au gândit şi la noi autorităţile. Noi nu avem prea multe locuri de petrecere a timpului liber. Un astfel de centru este binevenit pentru a ne întâlni, a socializa şi depăna amintiri. Abia aştept să fie deschis”, spune o pensionară din Galaţi.

Investiţia are o valoare de 3 milioane de euro, din fonduri europene. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Povestea superbului palat din Galaţi care a supravieţuit bombardamentelor, dar se ruinează în timp de pace
 

 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările