Fonduri suplimentare pentru spitalele din judeţul Galaţi, în vederea combaterii epidemiei de coronavirus

Fonduri suplimentare pentru spitalele din judeţul Galaţi, în vederea combaterii epidemiei de coronavirus

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va primi cea mai mare sumă FOTO George Nica/Arhivă

Banii suplimentari, în sumă totală de 2,25 milioane de lei, au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Galaţi şi au o destinaţie precisă: pentru cumpărarea de materiale sanitare şi echipamente medicale. De asemenea, va fi cumpărat un al doilea aparat de depistarea CoVid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a alocat suplimentar suma de 2.250.000 de lei pentru achiziţionarea de materiale sanitare şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţ.

„Pentru combaterea noului coronavirus, la solicitarea spitalelor, am alocat bani unităţilor medicale din subordine pentru a achiziţiona în regim de urgenţă materiale sanitare, echipamente de protecţie pentru personalul medical, reactivi şi concentratoare de oxigen. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu, inclusiv pentru situaţia în care vom trata în spitalele gălăţene pacienţi infectaţi cu noul coronavirus”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

„În plus, din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Galaţi vom achiziţiona şi cel de-al doilea PCR Real Time, aparat care depistează coronavirusul. Pentru primul PCR Real Time am semnat deja contractul, iar în cel mai scurt timp acesta va fi montat şi se vor putea face la Galaţi primele teste pentru depistarea Covid-19. Vom suplimenta fondurile necesare, dacă situaţia o va impune”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Fondurile au fost distribuite astfel: Spitalul de Boli Infecţioase  - 500.000 de lei,Spitalul de Pnemoftiziologie – 450.000 de lei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă – 800.000 de lei şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor – 150.000 de lei. La aceste sume se adaugă  350.000 de lei pentru achiziţionarea celui de-al doilea aparat care depistează noul coronavirus.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: