Foloseau firme paravan ca să cumpere marfă, pe care o vindeau apoi la 50% din valoarea reală. 32 de societăţi au fost escrocate cu aproape 700.000 de euro

Foloseau firme
paravan ca să cumpere marfă, pe care o vindeau apoi la 50% din valoarea reală. 32
de societăţi au fost escrocate cu aproape 700.000 de euro

Foto: arhivă Adevărul

11 persoane sunt cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, după ce procurorii antimafia au descoperit că acestea au indus în eroare, prin intermediul a două societăţi comerciale din Timişoara şi Bucureşti, reprezentanţii a 32 de firme cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 17 şi 18 martie, procurorii  DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 11 persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

”Începând cu luna octombrie 2018, inculpaţii C. D., S. S., L. M., D. F., V. F. M., T. D., R. A., H. M., S. V. M, L. A. C, A. M. M., H.P. C. şi alte persoane au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat care a acţionat până la data efectuării percheziţiilor domiciliare (17.03.2019) în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi.

Cei în cauză s-au folosit de mai multe societăţi comerciale pentru a cumpăra mărfuri pe care nu le-au mai fi achitat.  Ulterior, produsele ar fi fost vândute la 50% din valoarea lor reală, în scopul obţinerii de venituri rapide în interesul membrilor grupării.

Pe 17 martie, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat 18 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale, ori la spaţiile de depozitare utilizate de  suspecţi pe raza judeţelor Constanţa, Timiş, Dolj, Bihor şi a municipiului Bucureşti, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.”În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele membrilor grupării infracţionale, au fost ridicate şi indisponibilizate 30 de terminale mobile, 50.000 de lei, 24.700 de euro, 4 laptopuri, 2 tablete, 3 stick-uri, precum şi documente de proprietate asupra unor bunuri imobile, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

O parte dintre materialele care au intrat în posesia escrocilor fără să plătească FOTO IPJ Galaţi

În perioada octombrie 2018 – martie 2019, prin utilizarea de nume şi calităţi mincinoase, ori prin utilizarea de alte mijloace frauduloase, cei 11 gălăţeni au indus în eroare, prin intermediul a două societăţi comerciale din Timişoara şi Bucureşti, reprezentanţii legali a 32 de societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, paguba creată fiind în valoare totală de 3.247.809 de lei.

Aproape 25.000 de euro au fost ridicaţi de la domiciile suspecţilor FOTO DIICOT

Pe 18 martie, suspecţii de înşelăciune au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, judecătorii dispunând trimiterea după gratii a nouă persoane, iar alte două au fost plasate sub control judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: