Focar de pestă porcină africană la marginea oraşului Galaţi. Au fost ucişi 88 de porci dintr-o microfermă

Focar de pestă porcină africană la marginea oraşului Galaţi. Au fost ucişi 88 de porci dintr-o microfermă

FOTO Arhiva Adevărul

De asemenea, autorităţile sanitar-veterinare au euthanasiat în scop preventiv şi porcii din gospodăriile învecinate. Este al paisprezecelea focar de pestă porcină africană descoperit în judeţul Galaţi în ultimele două luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a stabilit planului de măsuri preventive în cazul unui nou focar de pestă porcină africană identificat într-o gospodărie de la periferia oraşului Galaţi (zona Bazinul Nou) care găzduieşte o microfermă de porci.

„Laboratorul acreditat pentru depistarea pestei porcine africane din cadrul DSVSA Bacău a identificat prezenţa genomului viral al pestei porcine africane la probele prelevate din gospodăria doamnei Adnia Pricope din Galaţi”, a declarat dr Carmen Stroia, directorul executiv al DSVSA Galaţi.

Toţi porcii din gospodăria femeii -  88 de de capete, din care  19 adulţi şi 69 purceluşi - au fost omorâţi pentru a preveni răspândirea bolii. Totodată, s-a trecut şi la uciderea preventivă a celorlalţi porci crescuţi în gospodăriile  din imediata vecinătate a gospodăriei infectate (străzile Toamnei şi Nordului). 

În total, în cele doar două luni de când a fost depistat pentru prima oară în judeţul Galaţi virusul pestei porcine africane, au fost confirmate 14 focare de boală, fiind ucişi preventiv aproape 400 de porci domestici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările