Focar de COVID-19 la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Cadre medicale şi  pacienţi, infectaţi cu SARS-COV-2

Focar de
COVID-19 la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Cadre medicale şi  pacienţi,
infectaţi cu SARS-COV-2

Spitalul Judeţean Galaţi, sursa: C.M

Un nou focar de COVD-19 la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Este vorba de Secţia Chirurgie 1, unde s-au infectat cu SARS-COV-2 doi pacienţi şi cinci cadre medicale. Este al şaptelea focar de COVID-19 care apare în spital de la începutul valului 4 al pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Focarul de COVID-19  a fost depistat la Secţia Chirurgie 1. O pacientă internată pe secţie a fost depistat pozitiv, astfel că tot personalul medical şi pacienţii au fost testaţi. 

„Persoana iniţial depistată a fost o pacientă şi tocmai pentru faptul că suntem singurul spital din judeţ care tratăm şi pacienţii cu urgenţe medico-chirurgicale non COVID, pentru a limita răspândirea, am testat toţi pacienţii din secţia Chirurgie 1 şi personalul, adică 39 de persoane din care s-au identificat 2 pacienţi pozitivi şi 5 cadre medicale pozitive“, a declarat dr. Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, este cel de al şaptea focar de COVID-19 care se înregistrează la Spitalul Judeţean de la începutul valului patru al pandemiei. 

 „S-au luat măsurile inclusiv dezinfecţie terminală şi restricţionarea internărilor. Este al 7-lea focar de infectare cu noul coronavirus de la începutul valului 4. În spital mai sunt active 5 focare“, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

92% dintre medicii Spitalului Judeţean Galaţi sunt vaccinaţi anti COVID, în privinţa asistenţilor medicali rata de vaccinare este de 68% , iar în rândul personalului auxiliar de 57%.

Vă recomandăm şi:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările