Filiera falsificatorilor ucraineni loveşte din nou. Acte false găsite, la graniţa de est, asupra unui şofer turc de TIR

Filiera falsificatorilor ucraineni loveşte din nou. Acte false găsite, la graniţa de est, asupra unui şofer turc de TIR

Momentul descoperirii documentelor false FOTO Poliţia de Frontieră

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, în urma unui control de rutină. Turcul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Poliţiştii din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au identificat duminică un nou set de documente false, după un control de rutină.

Actele au fost prezentate de cetăţeanul turc Selim K., în vârstă de 56 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes Benz şi o remorcă marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu cunoştea faptul că documentul în cauză nu este autentic”, precizat Mădălina Carp, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Există indicii că documentul a fost falsificat de aceeaşi grupare din Ucraina care a generat zecile de documente similare descoperite la frontieră în ultimele luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: