Fiica unei foste judecătoare din Galaţi a fost condamnată la închisoare pentru proxenetism

Fiica unei foste judecătoare din Galaţi a fost condamnată la închisoare pentru proxenetism

Andra Juncu (în dreapta) şi părinţii ei, pe holurile Tribunalului. Foto: Arhivă.

Andra Georgia Juncu (28 ani), fiica fostei judecătoare Mihaela Cristina Dăscălescu, a fost condamnată de Tribunalul Vrancea la doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru proxenetism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul este în rejudecare, după ce judecătorii de la Înalta Curte au casat prima decizie a judecătorilor (pronunţată în 2009) pe motiv că au existat o serie de vicii procedurale.

În anul 2001, pe vremea când avea doar 17 ani, Andra Georgia Juncu (după numele tatălui ei) a fugit de-acasă şi s-a alăturat unui grup infracţional care se ocupa cu prostituţie şi trafic de persoane în România, Spania şi Italia.

Tânăra este fiica Mihaelei Cristina Dăscălescu, care până în noiembrie 2008 a fost judecătoare la Tribunalul Galaţi. Judecătoarea a plecat din magistratură prin pensionare, la vârsta de doar 48 de ani, decizia având o strânsă legătură cu scandalul în care este implicată fiica ei.

Potrivit actului de cercetare penală, în 2001, pe când era în clasa a XI-a, Andra Georgia Juncu a fost ademenită de Ionel Moca şi a plecat în Spania, unde a practicat prostituţia mai mulţi ani. A devenit apoi concubina acestuia şi s-a ocupat şi de proxenetism. Procurorii afirmă că Andra se ocupa de patru prostituate, dintre care două erau minore. În total, reţeaua avea în „administrare" peste 60 de prostituate.

Dacă fiica fostei judecătoare a scăpat fără să facă închisoare, ceilalţi trei proxeneţi inculpaţi în dosar - Ionel Bratu (fost Moca, zis Machena), Georgel Bratu, zis Celu şi Nedelcu Manea, zis Nelu Manea - au de ispăşit câte 10 ani de închisoare.

Judecătorii au stabilit şi confiscarea a circa o jumătate de milion de euro (bani proveniţi din infracţiuni şi aflaţi în conturilor inculpaţilor), precum şi a mai multor maşini de lux şi imobile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările