Fetele de Universitatea Galaţi debutează azi în prima ligă de fotbal. Meciul are loc de la ora 17,00, pe „Siderurgistul”

Fetele de Universitatea Galaţi debutează azi în prima ligă de fotbal. Meciul are loc de la ora 17,00, pe „Siderurgistul”

Imagine dintr-un meci al FC Universitatea Galaţi din ediţia trecută de campionat FOTO FC Universitatea

Adversară este CSS Târgovişte, nimeni alta decât deţinătoarea Cupei României. Echipa de fotbal fete Universitatea Galaţi a fost înfiinţată acum numai trei ani, dar a reuşit să se transforme într-un adevărat centru regional.

Iubitorii fotbalului din Galaţi au şansa miercuri să asiste din nou, după destul de mulţi ani, la un meci din Liga I. Echipa feminină de fotbal FC Universitatea joacă astăzi, pe teren propriu, meciul de debut în prima ligă, în compania formaţiei CSS Târgovişte. Partida va avea loc pe Stadionul „Siderugistul”, de la ora 17,00.

Ascensiunea echipei de fotbal Universitatea este cu atât mai admirabilă cu cât clubul a fost înfiinţat acum doar trei ani. Între timp, nu doar că a promovat pe prima scenă a fotbalului feminin, dar a ajuns un adevărat centru regional de atracţie pentru fotbalistele din Galaţi şi judeţele învecinate. Clubul are deja şi o echipă secundă, care joacă în Liga a III-a, precum o formaţie de junioare.

Echipa adversă, CSS Târgovişte, nu este una uşor de învins. Are atuul omogenităţii, jucând cam în aceeaşi formulă de mai bine de doi ani, valoarea ridicată fiind demonstrată prin câştigarea "Cupei României" în sezonul precedent. Dar gălăţencele nu se tem de adversar. „Atmosfera în lot este foarte bună, avem lot foarte puternic şi nu ne temem de nici un adversar. Aşteptăm cu drag publicul din Galaţi să ne fie alături la acest meci-eveniment din viaţa noastră", a declarat Loredana Nica, căpitanul echipei din Galaţi.

Beneficiind de sprijinul municipalităţii, care finanţează echipa cu 270.000 de lei, FC Universitatea şi-a întărit lotul în această vară cu patru jucătoare cu experienţă în LigaI, Adelina Ion (de la CFR Timişoara), Nina Anca, Lidia Moacă şi portarul braşovean Mirela Abălaşei (toate trei au jucat sezonul trecut la Fair Play Bucureşti), alături de basarabeanca Ana Arnăutu (FC Maximum Cahul).

Antrenorii clubului, Gabi Călinescu şi Alexandru Caracaş, au aşteptări mari de la echipa lor. „Sper să jucăm fără presiune, chiar dacă suntem o  nou-promovată şi totodată cea mai tânără echipa din Liga I. Reprezentăm Galaţiul, suntem singură echipa din Moldova care joacă în prima ligă de fotbal feminin şi invit publicul gălăţean să trăim împreună această mândrie", a declarat Gabi Călinescu.

Interesant este debutul în prima ligă este urmat de un meci-şoc, peste doar patru zile. Duminică, FC Universitatea Galaţi va înfrunta campiona României, Olimpia Cluj, în etapa a doua a campionatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: