Fete racolate şi obligate să se prostitueze în toată Europa. Un proxenet a fost reţinut de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perchezitii

Un bărbat a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la trafic de persoane şi trafic de minori. El inducea în eroare tinere minore şi majore, pe care le obliga să se prostitueze.

„La data de 03.03.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la trafic de persoane şi trafic de minori”, anunţă DIICOT.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2019, inculpatul a recrutat prin inducere în eroare tinere minore şi majore, pe care ulterior, prin constrângere fizică şi psihică, le-a cazat, transportat şi obligat la practicarea prostituţiei în diferite locaţii de pe teritoriul României, dar şi al altor state europene.

„La data de 03.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate un laptop şi o cantitate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a transmis DIICOT. 

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite