Festivalul Scrumbiei, cu concursuri de pescuit şi de gătit borş de peşte

Festivalul Scrumbiei, cu concursuri de pescuit şi de gătit borş de peşte

„Festivalul Scrumbiei 2015” a ajuns anul acesta la a XIV-a ediţie. Manifestările se vor desfăşura pe 5 aprilie, în Duminica Floriilor, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foişorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Festivalul Scrumbiei 2015” debutează extrem de matinal, de la ora 7.00, cu tradiţionalul concurs de pescuit, programat să dureze până în jurul orei 10.30, când va avea loc festivitatea de premiere. De la 10.30, va urca pe scena festivalului corul „Alegria”, de la ora 11.00 va veni rândul Fanfarei „Valurile Dunării” să susţină un recital, iar între orele 12.00 şi 13.00, va concerta Ansamblul „Doina Covurluiului”.

De la ora 10.30, în zona Foişor, va începe un concurs gastronomic „Borş tradiţional de peşte”. Competiţia de măiestrie culinară se va încheia în jurul orei 13.00, borşul de peşte gătit de competitori urmând să fie degustat de public.

Gălăţenii care vor veni la „Festivalul Scrumbiei 2015” vor putea admira expoziţii de plase pescăreşti şi scule de pescuit, precum şi un târg al meşterilor populari.

În tot acest timp, toţi cei vor dori să mănânce peşte o vor putea face la terasele amenajate pe faleza Inferioară. O porţie de scrumbie va ajunge, cel mai probabil la 10 lei.

Pentru organizarea Festivalului Scrumbiei 2015 au fost alocate aproximativ 130.000 lei din bugetul local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: