Festivalul Internaţional „Antares” porneşte, luni, pe Dunăre-n jos, către Isaccea, Tulcea şi Sulina

Festivalul Internaţional „Antares” porneşte, luni, pe Dunăre-n jos, către Isaccea, Tulcea şi Sulina

FOTO: Arhiva Adevărul

După ce primele două zile ale festivalului au fost dedicate oraşelor Galaţi şi Sulina, caravana literară se va afla luni şi marţi la Isaccea, Tulcea şi Sulina. Marea mâhnire a organizatorilor festivalului, ajuns la a XVIII-a ediţie, este că revista de la care a pornit totul, „Antares”, a rămas fără finanţare, apariţia ei fiind în pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est şi Fundaţia Culturală „Antares”, Festivalul Internaţional de Literatură de la Galaţi a devenit un punct de referinţă pentru toată lumea culturală de la Dunărea de Jos.

Ca în fiecare an de 18 ani încoace, şi ediţia 2016 a Festivalului „Antares” se desfăşoară, cumva itinerant, în cinci oraşe dunărene - Galaţi, Brăila, Isaccea, Tulcea şi Sulina - iar manifestările artistice se bucură de prezenţa a zeci de scriitori de renume din nu mai puţin de şase ţări: România, Bulgaria, Ucraina, Israel, Turcia şi Germania.

Luni, 30 mai, după ce a poposit câte o zi la Galaţi şi la Brăila, festivalul o ia pe Dunăre în jos, urmând ca timp de două zile să se închine la muze în Isaccea, Tulcea şi Sulina, după care va reveni la Galaţi, miercuri, 1 iunie, pentru festivitatea de premiere, eveniment ce va avea loc la Teatrul Dramatic Fani Tardini, de la ora 19,00.

Nu putem încheia acest articol fără a aminti un aspect aproape de necrezut din culisele festivalului: revista de cultură „Antares”, cea care dă numele manifestării ajunse la a XVIII-a ediţie, este pe cale să-şi sisteze apariţie deoarece nicio instituţie care păstoreşte cultura gălăţeană nu a găsit soluţii pentru a o finanţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările